nuffnang

Isnin, 23 Mei 2011

MOVIE: NUR KASIH THE MOVIE~~ CINTA ADAM DAN NUR AMINA

Selamat Hari-Hari Kepada Pembaca

Lewat ini kurasakan kasih sayang dan harapan....NUUUURRR KAASSSSIIIIIHH..lalallala
waah tu dia siap karok Nur Kasih lagi..duet dengan Tiz Tazqiyah..hehe
Ayie dah tengok Nur Kasih (NK) kat GSC Jusco Bandaraya Melaka..jusco baru kat Melaka..alah yang kes meletup tu..cantik gak tempat dia..dan sangat sejuk..huhu..kalau boleh kurangkan lah sejuk tu..huhu

Nur Kasih arahan Khabir Bahtiar.. sangat simple dan menarik.. banyak adegan nangis-nangis.. walau apa pon hati kene kental sebab ada awek kat sebelah..hahaha..bagi ayie bahagian awal adegan nangis Adiel sangat-sangat la xmasyuk.. patutnyee kasi la bahagian ayu raudah masuk lebih sikit.. baru la masyuk sikit..part ayu raudah paling last adalah dia melompat ketepi bila tengok ada kereta langgar dia..lakonan Tiz Tazqiyah macam biasa sangat menjiwai..hati perempuan cengeng yang kental..hehe.. yang lain ok la.. dengan adik mia yang sangat comel..hehe.. tapikan kenapa Nur Amina bila tua sangat gelap..haha..kenapa tak pilih Sarimah ke..atau pelakon veteran yang putih sikit..huhu..xmasyuk langsung..dan bahagian akhir dimana mood mencemaskan berjaya menarik perhatian ayie.. cerita nak tahu apa kesudahan Adam..adakah dia akan mati atau tidak..jeng jeng jeng.. sesungguhnya mati juga anak adam itu.. meninggal secara aman.. biasa la meninggal semasa umur tua..dan yang paling penting semua penonton akan menangis bila NUR AMINA memeluk anak dia..kalau korang tak nangis mesti akan tersentuh habis atau bahasa pasarnyee sentap beb..huhu

so tak rugi tengok cerita NK the movie jika anda pernah sekali tengok drama NK di televisyen.. kalau tak pernah tengok pon ok je.. sebab bukan sambungan drama NK pon..
"Sesungguhnya Cinta Adam dan Nur Amina sangat Suci"

Ayie sayang anda ♥♥♥ kalau nak tengok korang kene la pakai tudung ke selendang ke kepada Muslimah..kalau tak anda akan sentap..hahaha

6 ulasan:

Nurul Amira berkata...

hahahaha . tau xpe . best kan ? i br tgok td . hehe . mmg sedihh la . ayat last yg x menahan tu . mmg kene pkai tdung klu nk tgok , hahahahahaha

Mohd Ridhuan berkata...

xsempat ag nak tgk ni....
nun jauh di pntai timor katakan...
uhuhuhuh....
ape2 pun de rezeki kene tgk cite ni...

adwafarahin berkata...

aishh jeles btl ramai yg da g tgk..

ABU berkata...

wah komen yg bernas drpd penonton..
aku tak tngok lgi cite ni..baru je tadi tngok pirates..best wok!! :D

ayie berkata...

amira: kan kene pakai tudung..klu tak ustaz marah... HARAM TETAP HARAM..hehe

ridhuan: yup klu de rezki tgok la..cite keislaman..banyak benda islam belajar

adwafarahin: jom pergi tengok..hehe

abu: waa yeke best pirates.. td nak tgok pirates tp da telambat

Amy Syaquena berkata...

Teringin nak pergi tengok tapi sayangnya kat sini x de panggung huhuhu~

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...