nuffnang

Sabtu, 16 Julai 2011

Teka-Teki Pertama Ayie

Selamat Hari-Hari Kepada Pembaca:

Pada hari yang ceria ini.. ayie nak buat teka-teki la.. sebenarnyee gambar ni nak masuk kat wordless wednesday.. tapi lambat sangat la.. soalannyee..

'Apakah "benda" gambar diatas??'

ok ini syarat-syaratnyee...

1) Letak jawapan di komen entri ini
2) Jawapan yang tepat sahaja akan dipilih
3) Jangan risau kalau komen korang dicopy paste sebab komen korang sudah di 'hide'
4) Hadiah hanya yang mampu ayie bagi review blog korang sahaja di blog ayie
5) Lagi ramai jawab betul lagi meriah blog review nanti..hehe

ok selamat mencuba yee..



Ayie sayang anda ♥♥♥hari ini hari sabtu..huhu jangan la ramai sangat orang order air pelik2 yang susah nak buat..huhu..

20 ulasan:

C i k P i p i T e m b a m berkata...

mcm apam daun jee . hakhak . konfem salah nieee

Shikin JD berkata...

Cam kuih chang org cina punya jer...

Fezul Fadhley berkata...

sejenis APAM? kurang tahu kuih2 dr semenanjung.. hihix.. percubaan..

Adam Idris berkata...

Apam yang dibungkus dengan daun getah, betul x? heh heh

nini syuffina jalil berkata...

mcam apam jek ! heh ?
apam dalam daun getah yang dah di proses ;p

Chempaka Sari berkata...

ish kuih apa ye ni? tapai kot?

Far8 budak baik berkata...

ibu cakap..kuih lompang..

hahahaha tegelak aku dgr ibu jawab mcm tu..
betul tak ni??hihi

leya berkata...

benda? mcm kuih apam je tu? hahah ;p

syilla berkata...

im gonna answer apam ketum ? bhahaha . just guessing . tak boleh tidur . melalut lah jawabnya .

Afzainizam berkata...

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
السلام عليكم ورحمة الله و بركاته
http://firestartingautomobil.blogspot.com/
http://bukandoktorveterinar.blogspot.com/
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Jom Terjah entry terbaru ??
tip pasang audio sound sistem kereta

NAMPAK MACAM KUIH apam kukus di balut daun...agak ajerrr tak pernah tengok plakkkkk..... issshhhhhh sedap nampak

bunga berkata...

emm..emm..xkenal la..hehehe..

Bigdaddyz berkata...

macam kueh apam jer...

krunch2sa berkata...

NAK JAWAB! NAK JAWAB!
apam tepung dibalut dgn daun getah....kankankankankan??????

Kasut& Karipap berkata...

saya jawab KUIH APAM JOHOL A.K.A APAM DAUN RAMBAI...hoho

syazwani 'atiqah berkata...

nk try jgak..apam gula merah bungkus dgn daun getah..

BRO_MONDAY berkata...

ayie-fikri : salam geng ('',) ai datam dari SB fesbuk ...koh koh koh nak gak join teka-teki ni...ai bagi jawapan, ini adalah kuih apam...xpernah makan...tapi mahu cuba makan suatu hari nanti bila berpeluang..nama sebenarnya ai x pasti...

khairul rahman berkata...

Macam kuih apam tapi dibungkus dgn daun pulak..jadi aku namakan apam berbungkus daun..haha

Mohd Khairi Khadzir berkata...

AYIE! nk jawab... jwpnnya adlh APAM DAUN RAMBAI atau dgn kata lain APAM JOHOL (^___^)

ABU berkata...

apa ni tak pernah tengok pun..
adakah kue kopek? :P
arghhh!! abu tak tahu..hahaha

Mya berkata...

few days ni was busyyyy langsung xsempat nak join jawabbb :(

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...