nuffnang

Khamis, 7 Julai 2011

Barbican Air Gas Dari Arab Yang Best

Selamat hari-Hari Kepada Pembaca

Entry sebelum ini WW#.. banyak korang komen bar la.. air arak la.. huhu.. ok ini la nak cerita sikit la pasal tempat kerja part time ayie.. Nama restoran dia.. Lazeez Arabic Restaurant.. terletak di kawasan Senawang, Negeri Sembilan.. ayie baru masuk kerja 11 hari.. peranan ayie sebagai pembuat air.. kene buat shai(teh arab), buat teh, buat nescafe, milo, chocolate dan air yang popular ada barbican, rani pelbagai perisa, caesar pelbagai perisa.. serta ada jus mangga dan tembikai..banyaknyee air yee..hehe

so kat bawah ni adalah botol yang korang komen arak la apa la.huhu..


Namanya barbican.. air dari arab.. air import ni.. ada perisa apple, rasbery, mint, pineapple, peach dan strawberry.. sedap..tapi ayie suka pilih air perisa apple..sebab kurang sikit kemanisannya.. selain air barbican ada juga cade.. perisa peach, blue cocktail dan pink cocktail.. sodap la.. so macam mana tiada unsur memabukkan kat sini yee..hehe


kalau korang pergi restoran arab.. pergi la order air barbican.. pasti masyuk.. tak payah la nak order pepsi ke, coca cola ke, 7 up ke, dan seumpamanya.. sekali sekali rasa la air dari negara arab ni..barbican..


so gambar kat atas ni adalah air shai yang ayie selalu buat.. shai bermaksud teh.. shai paling popular kat kedai ni ada shai strawberry.. rasanyee sangat lembut.. dan rasa kemanisan strawberry, ada shai perisa carammel, mint, green tea mint, lemon, earl grey, halia dan kayu manis.. korang rasa la keenakan shai dari arab ni.. sodap..hehe..


so inilah cawan-cawan dan pinggan-pinggan untuk kawasan air.. ayie kene sediakan.. stew serta roti perancis, kuzee serta roti arab dan laksa johor.cuma panaskan aja kat microwave..serta pencuci mulut triffle,custard marshmallow, dadih dan memacam lagi la.. dan rak bawah tu bukan arak yee.. itu adalah air-air barbican..


Ayie sayang anda ♥♥♥ tinggal 3 hari lagi kerja part pagi.. lepas tu sambung part malam pulak.. huhu fenat-fenat part malam.. apa pon satu pengalaman yang berguna..

20 ulasan:

Mohd Khairi Khadzir berkata...

lega noo dgr pnerangan nih...hahaha .yg dikatakan arak tu sbnrnya tgk bentuk dan juga plekat tu...skali tgk mcm arak..dan juga rak utk susunan botol tu..haha

tapi xde pape sbnonye..hahah (^__^)

Fezul Fadhley berkata...

pnah gak minum ni... sedap... halal..

aan berkata...

inila minuman kegemaran segala orang arab, turki, kazakhstan' iran afganistan kat mmu~ 1 botol 3 ringgit..

Shahrul Izwan berkata...

wahhh nak rasa! nak rasa! strawberry & apple mesti sedap! mahal tak? :D

ABU berkata...

ni la dia botol kicap tu..hahahah kin saspen tul la..

Shikin JD berkata...

Wah! leh la coba nanti, hehehe...
Thanks for the info Fik...

leya berkata...

barbican ni la kn yg kecoh aritu kte ade alcohol bgai..ade yg kte ade,ade yg kte ade skit je so xde pape..ntahla..wallhualam..emm cmne rsenye sodap x? heeee ;p

pCL [p@kcikLie] berkata...

barbican..nasib baik ayie jelaskan..berbagai taggapan negatif..haha biasa #WW...

bagus..sesuatu yg baru dari kebiasaan kita...selamat berparttime.

Fadzmie Mohamad berkata...

First time aku minum Barbican ni, kat Uniten dulu. Aku tengok bersepah pak arab (yang kuat sembahyang la) duk minum benda ni. Haha. Terus aku try usha minuman ni.

Hans berkata...

yg nih diorang kecoh kata bir halal tu
aku pun pelik asal diorang kata haram
member2 aku minum tak mabuk pun
aku jer la tak penah minum

Racun Serangga Terbaru - Hansect

Far8 budak baik berkata...

eh eh..ada org cakap
barbican ni arak ehhh...
alalala nmpk sgt tak penah try
ar tuuu...tapi mmg sedap..mcm air gas je...keje leklokkk

hidayah zawawi berkata...

nak air 1! hehehe..:)

miwwa berkata...

Pernah pergi ! tp kat puchong punya laaaa. hehehe. waa pasni bole try la barbican sebab xyakin sgt..bila ayie post psl ni. insyaAllah..nanti nk try ;)

KhaiRuLe171 berkata...

Assalamualaikum...
snanya aku risau tgk komen2 korang sbb mcm rmai lg yg xtw brita trbaru psl barbican ni..snanya barbican ni dikategorikn haram oleh majlis fatwa dan JAKIM sendiri..xsure gk knp skg masih lg minuman ni djual d mrata tmpt..klw sesapa aa info trbaru psl isu ni mtk respon kt aku k..nk tw gk sbb kita kan saudara seislam..so isu ni sgt penting..try bc entry blog ni http://www.adamroslan.com/2011/05/minuman-barbican-haram/

Adam Idris berkata...

Barbican yang kontroversi
ikut masing2 lah kan nak minum ke x...hehe

saiazuan berkata...

trlalu bnyk sgt konspirasi kontroversi berbagai versi psl barbican ni.. ad yg ckp slagi xmabuk, slagi tu x haram, ad yg ckp arak akan jadi arak klu kita pk itu arak.. fahaminy ;)


ada hantu dlm lappyku~
http://eleventx.blogspot.com/2011/07/hantu-update.html

'AQILAH berkata...

lagi sedap daro coke barbican ni..nak try la :)

KhaiRuLe171 berkata...

hehehe btl2 mybe bg kita, ikutla masing2 nk mnum ke x kn..tp klw mmg dh fatwa kluarkn haram, baek kita jgn mnum sbb kita tw haram..tu klw haramla..tp klw btl2 haram, mcm nk mrh gk kt jakim ni, apsal xheboh2kn kt tv ke apa ke..hlg org jual ke apa ke..xkn nk biar je kn..xpela, jom sma2 siasat sbb isu halal haram ni sgt sensitif bg kita umat islam..klw spa2 ada info trkini, pkat2 share ea..jom mlwt blog aku skali skala http://khairule17.blogspot.com

amir aizat berkata...

sedap kan! hehe

KhaiRuLe171 berkata...

Assalamualaikum..isu barbican ni dah setel..jom klik sini kalau nk tahu maklumat lanjut..
http://khairule17.blogspot.com/2011/07/terkini-barbican-halal-diminum.html

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...