nuffnang

Jumaat, 1 Julai 2011

MOVIE: Green Lantern ~~ hero yang sengal


Selamat Hari-Hari Kepada Pembaca


Hari isnin lepas ayie dan 2 orang kawan baik semasa form 5 pergi menonton wayang cerita hijau tanglung.. green lantern..hehe.. lakonan yang mantap dan hero dia suka buat perangai gila-gila..

Rey Renolds sebagai Hal Jordan.. seorang pilot yang suka buat keputusan sendiri dan akibatnyee kene gantung kerja.. awek dia Carol Ferris memberi peluang kedua kepada Hal untuk mengelak Hal kene buang kerja..sebab awek dia naib presiden bagi syarikat pesawat..

So kat atas dunia sana Green Latern Corp ada masalah dengan makhluk jahat Parallax.. nak menghancurkan corp ni.. so senior corp, Abin Sur lari ke bumi sebab nak cari pengganti cincin dia.. so cincin memilih Hal.. dan bermula
la Hal sebagai hero bumi sebab dia seorang je manusia yang dipilih kat bumi..ceehh hebat tu.. Parallax hantar seorang wakil nak musnahkan owner baru cincin Abin Sur.. Dr. Hector menjadi wakilnyee.. Ayie tengok Hector ni dah macam mengidap penyakit otak je..hehe.. bila dah jadi wakil orang jahat.. so parallax datang sendiri ke bumi nak bunuh Hal.. tapi dengan keberanian Hal dapat bunuh Parallax ke Matahari.. sonang cito eh..

Best nak jadi Green Latern Corp sebab senjata kita akan keluar apa sahaja yang kita fikir.. macam nak elak kene tembak.. boleh fikir KLCC..haha.. kebabom..meletop KLCC..haha..just kidding.. so korang tengok la cerita ni selanjut.. cerita ni up sikit dari cerita Speed 5.. tapi Thor tetap filem terbaik ayie tahun ini.. isnin depan tengok cerita Transfomers..huhu.. isnin je cuti..


tu dia anak Malaysia jadi Green Latern Corp.. sorry tak cukup pencahayaan..haha.. layan kan ajoo

Ayie sayang anda ♥♥♥ mahu kerja lebih pantas hari ini..

10 ulasan:

syashafie berkata...

best r. boleh dapat senjata hape jeq yg nak.haha

Shalina Samsudin berkata...

best ke ?? huhuh

Awan berkata...

eh? tetibe ade sorang rkyt Malaysia kat situ..huhu

QaRr JaliL berkata...

agak mngecewakan aku movie ni..tp enjoy dgn watak ryan reynold tu :)

Hans berkata...

hahahaha
layan kan filem tu
wah
nih green lantern versi Malaysia ke?
hahahaha

Himpunan Kata - Kata Hikmah Hans Hanis

Aman Ibrahim berkata...

Aman tengok sekerat jalan jer citer nih, x habis download hehe..

Transformers wajib tengok, mesti best! hehehehe..

Atyn Muchuxx berkata...

best ke cte ni? hehe
btw,
follow me back ya.
http://mizsmuchuxx.blogspot.com/

ABU berkata...

cerita ni best jugak..aku suka dah tengok ari tu kat alamanda..

yaaa..itu dia Green lantern baru hehehehe

Fadzmie Mohamad berkata...

Aku rasa macam kecewa sikit lepas tengok movie ni. Nasib baik ada Ryan Reynold tu. Kalau tak, hancus. Haha.

# masihkah kita ingat? #

Afzainizam berkata...

,=====,o00o Ponn..Ponn.Ponn..
//__l_l_,\____\,__
l_---\_l__l---[]lllllll[]
_(o)_)__(o)_)--o-)_)___
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
السلام عليكم ورحمة الله و بركاته
http://firestartingautomobil.blogspot.com/
http://bukandoktorveterinar.blogspot.com/
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Jom Terjah entry terbaru ??
happy 2nd anniversery

eeeeemmmm orang hijau tu......aku cari dvd pasar malam ajerrr

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...