nuffnang

Ahad, 12 Jun 2011

Mangga Road Beriani ~~ Di Translet Kedalam Bahasa Blog Adalah Nasi Beriani Jalan Pokok Mangga, Melaka

Selamat Hari-Hari Kepada Pembaca..

Serius sesangat sebab dah lama tak update blog.. selalu miss sehari nak update.. bukan apa..banyak perkara lagho yang datang..haha.. tak de la.. cuma kelembapan internet tak dapat nafsu blog..haha..nafsu???..makan ada nafsu.. internet pon ada nafsu ok..hehe

Seperti yang korang saksikan tajuk blog yang panjang berjela ni..dah tahu kan entry ni banyak bercerita Jalan-Jalan Cari Makan..hehe.. memang sangat jalan-jalan.. dengan habis satu takuk minyak..hahaha..

Ceritanye bermula selepas habis kelas intersesi..kawan intersesi ajak ayie pergi makan nasi beriyani kat pokok mangga.. dia kata ayie bawa je kereta..dia tahu jalan.. ok fine nice.. tapi hampeh.. yang dua orang tunjuk jalan ni ingat flyover je..hello flyover dekat melaka ni banyak kot.. setelah dicongak dibahagi didarab dikali dan dicampur ayie telah kira flyover ayie jumpa 4.. sebenarnyee salah satu flyover adalah jawapan tempat destinasi.. haha.. ala melaka je kot.. negeri paling kecil kat Malaysia.. tapi ya allah sesatnye mencari kedai ni dalam masa sejam setengah kot..haha.. so sesambil mencari kedai makan yang kononnya special dulu moh ambil gambar..haha.. layan gambar sat..
























adoi macam-macam pesen gambar diambil.. sesambil jalan mencari kedai tu..berbagai-bagai ragam manusia diorang.. ayie rasa dah macam fan fair pon ado.. dengan gosipnye dengan manusia yang..tuuutt.. eh ayie setiap kali nak lalu flyover mesti dihon orang belakang..hampeh..lek la bro.. nombor plat negeri sembilan la.. hormat la pelancong..haha.. so dengan perasaan bangganye maka jumpa la kedai yang dicari.. haha.. ada 3 jenis nasi beriyani yang offer..nasi beriyani gam ayam masak merah, nasi beriyani gam daging lembu, nasi beriyani gam daging kambing... ok semua order ayam tu.. kecuali sorang tu suka makan daging..nak diet kot.. diet???..haha.. jom tengok kitorang makan dengan sopan..hehe

















ok apa macam sedap tak.. sedap la..dan harga pon ok la sedap..haha.. kenyang sudah.. tapi terasa mengantok pulak..hehe.. tengok la meja kitorang dah macam makan kat kenduri kahwin dah..haha.. wajib memasing licin makan.. kalau tak dapat habis pon bagi la kat yang dah habis makan sedekah kat dia.. dia lapar lagi tu..hehe..


ok ini la kedai dia.. kawan ayie cakap..trademark kedai tu segitiga.. tapi trademark segitiga bila dah makan kedai tu..baru nampak segitiga tu..hahaha.. nice kedai ni.. siap tulis omputih tu..hehe.. ok la sedap juga ..kepada korang nak rasa nasi beriani buatan Melaka.. korang boleh pergi tempat ni.. nice tempat dia.. selesa.. tepi jalan je kot...


korang tengok diorang ni.. dah la passenger ..ditinggalkan saja driver kat belakang.. tahu la memasing dah kenyang dan mengantuk..hahaha.. walau apa pon enjoy jalan-jalan dengan korang.. lepas ni jalan jalan cari makan yang special lagi..hehe

Ayie sayang anda ♥♥♥Ayie dah jumpa MrBlogger iaitu Qarl.. Nice jumpa dia cerita pasal pengalaman menjadi host kat hari belia buat ayie minat nak dengar..hehe

11 ulasan:

aan berkata...

enjoy sunggoh!

kim heeruul berkata...

mcm nie la tak ajak aku kan..
keh keh keh..
yg girl free hair tu mcm hot je..hehehe

Farahiyah Smart berkata...

meriahnye ayie n kwn2 mkn....:)

x ajak da cikgu cni...:(

P/s > takkan nasi beriani je...bile plak nk mkn nasi minyak ayie?

adwafarahin berkata...

sedap la tu en sbb licin..adehh lapaq lak -__-

idaida0504 berkata...

waaahhh...meriah ye dia....

Brasil berkata...

Very enterteining your photos, very happy!

سيتي عإيشه Aisyah berkata...

kenangan terindah bersama kawan2..best kan..hargailah ia..bila dah abes study..kawan2 dah kawen...confirm teringat balik saat manis bersama ;)

NICK IRFAN berkata...

serius jeles aku tgk korg mkn briyani tu sbb aku dh idam lama msih xjmpa lagi

bunga berkata...

amboiii..enjoyynyer..bunga tengok gambar pun rasa enjoy..:)..

Fyqa berkata...

wahh bestnye. naseb baek akhirnya jmpa jugak kan ;)

Afzainizam berkata...

,=====,o00o Ponn..Ponn.Ponn..
//__l_l_,\____\,__
l_---\_l__l---[]lllllll[]
_(o)_)__(o)_)--o-)_)___
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
اسلام عليكم

http://firestartingautomobil.blogspot.com/
http://bukandoktorveterinar.blogspot.com/
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Jom Terjah entry terbaru ??
Sejarah mitsubishi lancer dan enjin mivec

beryani tu nampak sedap tak sama macam kat kenduri kawin punya ..... dah kenyang mmg pun cam tu diorang tinggal ajerr driver janji dapat apa yang di idamkan tu.. driver blakang citer

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...