nuffnang

Jumaat, 17 Jun 2011

Dari Rumah Pangsapuri ke Banglow

Selamat Hari-Hari Kepada Pembaca

Pada hari Selasa yang lepas ayie menerima satu sms dari housemate ayie..

kawan:woii.. datang rumah sekarang.. nak kemas rumah

ayie: alaa ada kelas la..

kawan: cepat la bilik kau bersepah dengan sampah..

ayie: ala malam kang ayie sampai..

kawan: banyak la malam kau..owner rumah nak datang pukul 3 petang..

ayie #tengok jam dah pukul 1.30 ptg.. omg.. jom bersiap
dengan baju kemeja siap-siap sebab lepas ini kene buat presentation kelas.. solat zohor kejap.. ambik kunci bawa beg turun.. terus ke kereta.. dan menuju ke rumah sewa...huhu

park kat luar rumah dan naik atas.. tengok diorang berjaya mengumpul sampah dalam 5 guni sampah..haha terbaik.. hmm tengok bilik..ala sampah bilik ayie tak ada la banyak..hehe..


ok korang dapat agak kan suasana pemindahan rumah.. kelam kabut sikit.. dengan pukul 2.30 ada kelas nak buat presentation.. boleh pula diorang ajak kemas..tapi tak apa la.. ini baru dinamakan tolong menolong.. huhu.. untuk pengetahuan semua sem depan adalah sem terakhir so kami berenam akan berpindah dan tidak akan duduk lagi dirumah yang kononnyee macam hotel..banyak pengalaman yang ayie dapat dirumah ini.. yang paling diingati dan disakiti adalah motorsikal yang baru beli dalam 7 bulan hilang semasa tinggal dirumah ini.. dan satu lagi adalah dimana ayie kene denggi kat sini.. adoi demam yang rasa nak mampus je bila denggi ni..huhu..

dah 4 semester dok sini.. semester 1 dok kolej..walaupon ada kolam renang.. ayie rajin mandi kat kolam masa 4 bulan pertama dok situ.. lepas itu malas pula nak mandi.. sebab kolam itu asyik tutup je.. dan tempat beriadah yang simple boleh jogging kat situ dan main pingpong.. main pingpong pon dekat-dekat last semester sebab kononnyee training nak masuk wakil fakulti..haha.. dan kawasan rumah ayie selalu jadi pilihan kalau kitorang nak buat video bahasa ketiga iaitu france sebab kawasan rumah ini cantik so save budget nak cari view...

tapi disebabkan harga sewa yang agak mahal serta 4 bulan cuti yang panjang..kami memilih untuk berpindah dan semester baru akan cari rumah yang lain pula.. goodbye Pangsapuri Kenanga Seksyen III.... kami takkan lupa kenangan disana terutama oleh pak guard rumah kami iaitu pakcik BB(haha tak tahu nama betul pak guard ni).. ayie harap sewa rumah tahun depan adalah banglow.. banglow??? kau mampu..haha.. tak ada la nak cari rumah teres yang selesa untuk 6 orang sahaja..hehe

Ayie sayang anda ♥♥♥ lupa pula esok ada majlis akad nikah sepupu.. nak pergi sungai udang Melaka.. Siapa orang sana.. jumpa kat sana yee nanti :)

13 ulasan:

Mohd Khairi Khadzir berkata...

YEEHHAAA..aku dr apartment ke rumah teres 2 tingkat..hahahah...

adwafarahin berkata...

hamboi deman nk banglo la kan
hhahaha
slmt mencari rumah la :P

NICK IRFAN berkata...

la.. nape x ambik pic gmbr umah ko sekali ayie? ni ada papan tanda je perumahan jer.. hehe

ïêmå å¢klê§ berkata...

klau bawak moto memang risiko tinggi la dok umah flat ke ape..

harap2 lebih bergembira di rumah baru...

Far8 budak baik berkata...

hahahaha weh tak
pernah di buat org
kumpul sampah sampay 5 guni..
boleh dah nk recycle tu..
agagagaga

ABU berkata...

seronok la pinda rumah baru..tp bnyk kerja nak buat..sabo je la..hehehe

bunga berkata...

banayk la kena buat bila pindha umah sewa baru kan./hahaha...tapi sekarng mmg mahal..

ibnubaba_04 berkata...

klu aku..lbih suka dok umah lama..x suka pindah2..hoho

haa..mjlis akad nikah ko bila plak??

Fyqa berkata...

kompem pnat kan. ngehngeh

cik azeya berkata...

peh agak agak ar weh 5 guni sampah . pemalas ang! haha

Afzainizam berkata...

,=====,o00o Ponn..Ponn.Ponn..
//__l_l_,\____\,__
l_---\_l__l---[]lllllll[]
_(o)_)__(o)_)--o-)_)___
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
السلام عليكم ورحمة الله و بركاته
http://firestartingautomobil.blogspot.com/
http://bukandoktorveterinar.blogspot.com/
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Jom Terjah entry terbaru ??
tip beli kereta terpakai
orang kumpul 5 guni harta karun ... tapi yang ni 5 guni sampahhh....

uihhh selamat pindah umah baru.... ada buat kenduri tak pindah umah nanti???

'AQILAH berkata...

memang betul2 kemas ni..tersenggeh owner tengok, bersih gila rumah aku..:P

selamat mencari rumah yer..cempaka ke morten ke :D

SYAFIQAHSALEH berkata...

ngada je nak banglo..baru studentkan :D btw, my sis pun blaja kat uitm kampus bandaraya skrang

:)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...