nuffnang

Rabu, 22 Jun 2011

Maharaja Lawak Minggu Kesepuluh, Kesebelas dan Keduabelas Pilihan Ayie


Selamat Hari-Hari Kepada Pembaca

Dah banyak miss nak buat entry pilihan Maharajalawak.. so kali ini ayie gabungkan 3 minggu punyee..baik punyee..hehe

ok minggu ke sepuluh buat kat Pulau Pinang...

Pilihan Ayie Yang Ketiga:

JAMBU

haha lawak ini mengisahkan antara si buta dan si pekak nak buat persembahan rock.. adoi diorang ni sangat melalut la..haha.. apa pon tak boleh..hehe

Pilihan Ayie Yang Kedua:

JOZAN

lawak tentang cara mengelak kene raba oleh guru tarian..haha.. bengong... tapi dua-dua melakon watak pondan yang kata hot.. mak jemah yee..hehe

Pilihan Ayie Yang Pertama:

SEPAH


haha.kali ini lawak paling pengotor.. kisah lawak tentang nak beranak tapi bukan nak beranak tapi nak cirit...hahaha..boleh pulak jalan macam monyet..hehe

Minggu Kesebelas dekat Kuantan pulak..

Pilihan Ayie Yang Ketiga:

SEPAH

kisah lawak bila putus cinta nak terjun bangunan.. suka dialog yg tak ada akidah tu..hehe

Pilihan Ayie Yang Kedua:

JOZAN

kali ini jozan buat lawak tentang astro..haha.. suka part hafiz.. sama sangat la.. tapi betul la buka je astro prima dapat dengar lagu hafiz..hehe..nanonanonanonanonanonano..

Pilihan Ayie Yang Pertama:

NABIL

haha.. paling lawak sekali kat kuantan.. memang nabil sesuai buat lawak jurusale..hehe.. kisah tentang seorang pengurut kaki yang berasal dari Thailand..hehe.. uluik kakai..haha.. sleng Thaland nabil terbaik la..hehe

Pilihan Prop Terbaik Pilihan Ayie:

SEPAH

hanya menggunakan raket badminton dan beg besar sepah berjaya menjadikan prop ceritanyee sangat menarik..hehe.. dari laptop, sudip, cermin, meja, sudu, oven, alat muzik, peti ais, kereta, keranda, pemetik bom..huhu..sungguh mengharukkan..haha

Minggu Keduabelas di Johor Bahru

Pilihan Ayie Yang Ketiga:

JAMBU

Lawak tentang saka..haha.. teruk dan ganas saka orang tu..nama nak baby je..hehe.. senang-senang je saka bertukar tangan..haha..gila la..

Pilihan Ayie Yang Kedua:

JOZAN

lawak tentang kisah rancangan kanak-kanak ong ong bak..haha.. suka kat zizan ..'umah kita ada anjing je' 'kaki perempuan' dan yang part berpeluk tu..haha.. linda onn muka dah ceria dah..haha.. johan lak kacau.. yela tak boleh kacau johan sebab dah kahwin..hehe

Pilihan Ayie Yang Pertama:

SEPAH

lawak sepah kali ini mendapat stand up dari penonton..haha.. kisah tentang bual bicara islam..'manisnyaa kurma itu'..hehe.. watak ustazah bakyah yang sangat berkesan.. boleh pulak datang semput..haha.. dan paling ayie tak tahu maksud..boboy tanjat..haaaaaaaaaaaaaa...hahaha

ok jumaat ni final.. NABIL, JAMBU, JOZAN dan SEPAH.. berjaya masuk final..

Ayie sayang anda ♥♥♥ susahnyee kalau pinjam wireless tempat blaja ni..

4 ulasan:

NURUL AINI NORAZMAN berkata...

undi sepah dan jozan!!=p

Mohd Khairi Khadzir berkata...

HAHA..xley blah kn diorg nih..harap2 lawak yg mereka buat dan bnyk perli kpd beberapa pihak tu xmarah la ye..ini hiburan...bru best kn1

Diary oF Mine berkata...

x setuju!! hehehe... kat nabil x best sgt pun kat kuantan la jozan best lg... huhu... but, ni kan your opinion.,... so, i raise my hand... hehehe

Afzainizam berkata...

,=====,o00o Ponn..Ponn.Ponn..
//__l_l_,\____\,__
l_---\_l__l---[]lllllll[]
_(o)_)__(o)_)--o-)_)___
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
السلام عليكم ورحمة الله و بركاته
http://firestartingautomobil.blogspot.com/
http://bukandoktorveterinar.blogspot.com/
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Jom Terjah entry terbaru ??
balut sarung seat door trim dan dashboard kereta

wahhhh yang tinggal yang power power ni lawak gilerrr lah diorang ni

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...