Selamat Hari-Hari Kepada Pembaca
walaupon ezani masak mentah..cuba la korang masak..dapat tak buat sehebat ezani??
Ayie sayang anda ♥♥♥ serius ayie tengah lapar!!!
walaupon ezani masak mentah..cuba la korang masak..dapat tak buat sehebat ezani??
- 1 ekor Burung Puyuh
 - 1 biji Jus Buah Delima
 - Garam
 - Isi daging puyuh (dicincang)
 - Leek (dihiris halus dan ditumis hingga lembut)
 - Sengkuang (di potong dadu kecil)
 - Fucuk (direndam dengan air panas hingga lembut dan dihiris nipis)
 - Kulit Wantan
 - Tulang Burung Puyuh
 - Bawang Kuning
 
BAHAN-BAHAN PUYUH DELIMA:
BAHAN-BAHAN RAVIOLI PUYUH:
BAHAN-BAHAN SOS:
- Bawang Putih
 - Lobak Merah
 - Jus Delima
 - Lengkuas
 
- Perap puyuh dengan jus delima dan perasakan dengan garam.
 - Masakkan di atas kuali sehingga keperangan dan masukkan ke dalam ketuhar dengan suhu 180c sehingga masak.
 
CARA-CARA PENYEDIAAN PUYUH DELIMA:
- Campur dan gaulkan kesemua bahan-bahan (ravioli).
 - Kemudian isikan dalam kulit wantan dan masakkan didalam air yang mendidih selama 4 minit.
 - Toskan dan ketepikan untuk hidangan.
 
CARA-CARA PENYEDIAAN RAVIOLI PUYUH:
- Gorengkan tulang burung puyuh bersama lengkuas dan jus delima sehingga keperangan.
 - Dengan menggunakan kuali yang lain, masakkan bawang dan lobak dan goreng hingga keperangan. Masukkan ke dalam sos dan reneh perlahan.
 - Tambahkan air jika terlalu kering dan akhir sekali, tapiskan sos apabila menjadi pekat sedikit.
 
CARA-CARA PENYEDIAAN SOS:
- Susunkan puyuh delima dan ravioli puyuh di atas pinggan hidangan bersama sos.
 - Sedia untuk dihidangkan
 
SUSUNAN HIDANGAN:
Ayie sayang anda ♥♥♥ serius ayie tengah lapar!!!

1 ulasan:
leek tu bentuk dia camnerr yerrr
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Story terbaru blog kami...
overhaul motorsikal
Catat Ulasan