nuffnang

Khamis, 22 Disember 2011

Hello Singapore!

Selamat Hari-Hari Kepada Pembaca 

Update blog kali ini ayie nak kongsi trip kelas environment ayie di Singapore.. walaupun tak dapat nak shoping sebab duit habis banyak dekat sarawak (shoping bukan hobby) tapi happy jugak la sebab berjaya juga sampai di negara orang.. jom tengok gambar sikit..:)


Sampai je di bumi Singapore jumpa Park Royal..hehe ingatkan nak tidur sini..lupa UiTM tak bagi bajet penginapan..opss



inilah tempat lawatan kami pertama..hebat tak hebat..kitorang melawat shoping complex..saja je kan soh orang shoping..haha..tapi ada juga yang banyak duit beli baju kat cotton outlet.. kaya sehh..


inilah ahli trip kami..yang muka macam apek tu pakai baju kemeja..dia la kami punya penceramah..


ayie pon nak bergaya juga la kat bahagaian yang dikatakan sangat environment..huhu


yang ini kat bahagian luar shoping..diorang guna pikachu sebagai tema krismas.. dataran pahlawan guna smurfs kan?



Lawatan seterusnya ke tempat sampah..sampah!!..hebat lawatan ini..sampai nak tengok tempat sampah Singapore!!!..


ok ini encik penceramah!!! melayu singapore kot..ke melayu Malaysia..


tengok gambar sampah macam ini je la..tengok orang dah tutup hidung..


inilah lab dia..sangat teknologi tinggi..


seterusnya..dah habis lawatan..solat di Masjid Sultan


dan mengambil gambar di Marina Bay..bess wooo

okay itu cerita tenang singapore.. semoga jumpa next entry lagi :)

Ayie sayang anda ♥♥♥ serius sibok nak buat laporan research..memang sukar nak berblog

12 ulasan:

k e y r i berkata...

niceee

Afzainizam berkata...

uihhhh selalu gak masuk singapore ni singgah kat area masjid sultan tu pekena nasi beryani...pergghhh powerrr

eeemmmm singapore ni negara diorang bersih sekali
mungkin kesedaran kebersihan diorang tinggi kot

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Story terbaru blog kami...
overhaul motorsikal

ainol akasyah berkata...

tak g studio unversal ke? mcm best je kan msuk singapore ni tp barang mahal2 :)

aRry ReNnwooD berkata...

wahhhhh..bestnyer kt sngapore..the best picture at Marina Bay..huhu..tringin nk g sna..hehe..but the that picture(rbbish)..hehe..npe amik gmbr kt stu??..hehe...:D

syazwani 'atiqah berkata...

kebersihan kt spore mmng xbole dipertikaikan..cousin kt sane pn kene fine bile smoking in public..tp bab nk shopping kt spore lupekn je laa...bestnye ayie trip jauh2..

Amir Rayyan berkata...

Singapore mmg bersih...:)

Qarl berkata...

Kenapa g tgk sampah? Buat kajian?

Fiq Fikri berkata...

best nye g marina bay..huhuh
tak ada gbr dekt atass bangunan tu ke?huhu ad pool

Syafiq Ahadin berkata...

arghh!! best nyaa!!! pasni nak aktif gak arr time fakulti...

Khairul Rahman berkata...

untunglah pergi singapore..aku yg dekat ni pon tak pernah jejak lagi..hehe

Tanpa Nama berkata...

Best nye..ayie Seremban kt nea? sye pun sembn jgk..tp skrang study kt uitm LonDOn..dpa part5..huhu..junior..

mieza berkata...

seronoknye dy g singapore...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...