nuffnang

Isnin, 7 November 2011

MasterChef Malaysia: Ezani Farhana Binti Md Monoto

Selamat Hari-Hari Kepada Pembaca

Masterchef menjadi rancangan hiburan pilihan keluarga Ayie sebab dalam Masterchef Malaysia kali ini ada saudara ayie terpilih untuk menjadi Master Chef Malaysia... beliau adalah Dr.Ezani atau ayie kene panggil dia Makngah Ezani..Makngah Ezani adalah sepupu mak (ibu ezani adik-beradik dengan atuk ayie).. so setiap kali rancangan masterchef kami sekeluarga tak akan terlepas menonton Masterchef Malaysia kali ini...

Biodata

Umur: 26 tahun
Asal: Kajang
Pekerjaan: Doktor Pergigian
Hidangan Kegemaran: Bermacam-macam
Lokasi Percutian: Pulau dan Pantai
Masakan Kegemaran Untuk Dimasak: Bermacam-macam
Pencuci Mulut Kegemaran: Bermacam-macam

Ayie rasa teruja nak tengok angah Ezani beraksi.. kerana dia baru sahaja habis belajar di Australia.. dia sangat peramah juga la sebab sebelum puasa dia dan keluarga datang rumah ayie dan tegur ayie..hehe..ayah dan ibu Dr.Ezani latar belakang dari pendidikan dan kedua-duanya pencen guru..kakaknya doktor perubatan juga..dan sepatutnya Dr.Ezani sudah memulakan tugas sebagai doktor gigi di sabah..

Apapon ayie ucapkan selamat berjuang kepada Dr.Ezani dan yang penting ayie nak tempah angah ezani sebagai chef perkahwinan ayie nanti..jangan jealous!!..hehe

Ayie sayang anda ♥♥♥ish tetibe pulak fikir pasal kahwin..lambat lagi yee..hehe

14 ulasan:

Afzainizam berkata...

walaupun beliau seorang Doktor tapi minat mendalam dalam bidang masakan tetap unggul beb... tahniah pada beliau

turut kagum ngan kebolehan yang beliau ada... memecah tradisi monopoli chef lelaki

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
★°°•.★°°•.★°°•.★°°•.★°°•.★
Selamat Hari Raya Aidil Adha
pada Korang semua yerr
★°°•.★°°•.★°°•.★°°•.★°°•.★
diy polishing head lamp kereta

DanieL AdiE berkata...

Good Luck Dr Ezani..

Hizami Rahim berkata...

wah. aku tengok masterchef ni. n Ezani ni antara peserta feveret aku. :D

D'ya Marshmello berkata...

huhu, tak pernah miss tengok MasterChef, syok habess!

JOM SINGGAH & KOMEN : Drama Cinta Elysa Syok Habis !

achaha berkata...

good luck.. may the very first Malaysia MasterChef title belong to her.. amin..

Tanpa Nama berkata...

assamualaikum sy faizal sokong ezani

Syafiq Ahadin berkata...

semalam dia nangis sebab jadi ketua kumpulan. huk3!!!

btw, respect kat dia sebab Doktor gigi!!! wowowowowowow!!!

Bahasa Makngah berkata...

saya sukakan penampilan ezani.........sokong ezani

Tanpa Nama berkata...

she's the only reason i watched masterchief malaysia....

Tanpa Nama berkata...

sampaikan salam kat angah ayie nie yer...
memang setiap kali masterchef tak sabar nak tgk ezani memasak.
suka tgk muka dia,sweet je.
all the best to ezani.
good luck!!!

Farish berkata...

Berkenan betul saya lihat Dr Ezani beraksi. Cool je. Tengok perwatakannya seorang pendiam, suka berfikir, tahan tekanan, lembut.

Rossnie berkata...

plng suka ezani coz she's really cool and creative. baru 1x msk ujian penyingkiran :)
bc dlm metro, ezani bgtau dia ada blog..apa yer blog dia :)

Tanpa Nama berkata...

tahu tak blog ezani nama ape?????

Tanpa Nama berkata...

kalau sape sape tau bagi tau ye please3

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...