nuffnang

Ahad, 13 Mac 2011

Perlawanan Persahabatan Bersama Atlet OKU Melaka di MIBC, Ayer Keroh

Selamat Hari-Hari Kepada Semua Pembaca



Hujung minggu ni pergi mana?? Apa tidur?? good aktiviti..hehe.. yelaa kata hujung minggu masa ni la kita nak berehat panjang..haha..boleh??..Jangan baca entry ayie sambil air liur meleleh sudah..hehe.. ni dah makan ke belum ni?? jangan dok blogwalking je keje..hehe..


hari ini ayie nak cerita pasal semalam ayie join boling dengan atlet OKU.. OKU bermaksud orang kurang upaya.. diorang ni wakil Melaka..dan ada yang wakil Malaysia.. diorang ni terel main boling.. seorang atlet OKU dapat markah paling tinggi antara peserta yang join..huhu..hebatkan.. ada 3 kategori perlawanan ini..kategori weelchair, kategori standing OKU dan student iaitu perempuan dan lelaki UiTM..

Ayie tak menang apa-apa pon..kalah teruk la..1st game dah ok.. bila dah 2nd dan 3rd game..dah teruk, tak nampak strike langsung..huhu.. tapi enjoy la lawan kat MIBC ni.. tempat international ni.. dapat berkenalan dengan atlet OKU.. sebahagian atlet OKU ayie dah kenal..sebab ayie dulukan pernah jadi sukarelawan sukan Malaysia paralimpik.. dan ada seorang atlet ni boleh kenal lak ayie..haha.. ayie sebenarnyee nak nyuruk.. tetibe hulur tangan..alamak kantoi..hehe



ok inilah peserta yang join main boling semalam.. lecture ayie pon orang OKU gak.. yang belah depan nombor dua belah kiri..dia ni ajar subjek komputer.. garang juga la dia ngajar.. suka menakutkan student dengan final exam..hehe.. tapi dia ok la..baik hati..

ok tu je ayie nak kongsi.. ayie harap kejohanan ni dapat diteruskan lagi..dan lebih banyak lagi program untuk bersama dengan orang OKU..:)

Ayie sayang anda ♥♥♥baru tengok cerita merong mahawangsa.. banyak part yang ayie tak puas hati..tapi supportkan filem Malaysia:)

12 ulasan:

FurBall berkata...

mmg best lah dapat join aktiviti2 sosial mcm nih..terbaik.boleh tambah kenalan dan jugak melebar kan sayap kita ke dalam berbagai aspek..jejeje

Cik Rimau berkata...

ini la die ek yg ckap main boling tu.. hurmm. bestnye..


tahniah sebab kalah.. hehe(saje je bg komen nak makan pelempang kan? hehe)

NICK IRFAN berkata...

wah! x sngka wlpn OKU dorg hebat jgk main boling

..hizamirahim.. berkata...

bagos2.
aktiviti yg berfaedah dan bermanfaat.
XD

Naddia berkata...

camne ayie leh kalah nie...
excuse me..kamu dari indonesia?

Afzainizam berkata...

,=====,o00o Ponn..Ponn.Ponn..
//__l_l_,\____\,__
l_---\_l__l---[]lllllll[]
_(o)_)__(o)_)--o-)_)___
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
" Antara kau dan aku
Blog ini sebagai pengantara”
http://firestartingautomobil.blogspot.com/
http://bukandoktorveterinar.blogspot.com/
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Senyum mu tak seghairah
Gerak gaya tidak selincah
Mata ku tak seayu
Kicau burung pun tak semerdu

Namun ku punya hati
Juga gaya ku perasaan
Hidup ku yang begini
Kadar waktu diizin Tuhan

Tidak ku minta lahir ke dunia
Tidak ku duga cacat begini
Bukan ku minta kasih dan manja
Bukan ku rayu bantu simpati

Maafkan wahai teman
Ku menumpang di sudut dunia
Mencari ketenangan
Sampai masa ku pergi jua

mereka mmg istimewa tidak seperti manusia sempurna walau kekurangan namun punya kelebihan yang kita tak sepertinya.... ketabahan , kesanggupan kecekalan yang kita tiada... tahniah pada mereka

ayie berkata...

FurBall

haha memang semua boleh kembang..hehe

ayie berkata...

Cik Rimau

hehe.. memang buat entry ni untuk melempangkan orang..hehe

ayie berkata...

NICK IRFAN

yup kekurangan pon dapat berjaya dalam hidup mereka..

ayie berkata...

hizamirahim..

hehe..sangat berbaloi kot sertai ..hehe

ayie berkata...

Naddia

huhu entah ayie bukan terel pon..hehe

ayie berkata...

Afzainizam

adoi nak nanges baca komen.. memang hati mereka dah berjiwa kental..huhu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...