nuffnang

Sabtu, 19 Mac 2011

Definisi Cinta

Selamat Hari-Hari Kepada Pembaca

Ayie tengok banyak betol orang ajak ayie join contest kat facebook.. ok la ini contest yang pertama ayie join setelah diajak join dari facebook.. jom baca arahan..

1.buat entry ngan tajuk "DEFINISI CINTA" then letak banner nie lam entry korang,, n link ke blog nie k,,

2.definisikan erti cinta dari pandangan anda,,tak kisah laa positif ke negatif ke,,cinta pd Illahi ke,kuarga ke,kekasih ke,kawan2x,,universal kew,,sume boleh,,


3.korang nak buat esei ke cerite ke,,gambar kew,video ke lagu ke,puisi kew,pantun kew,,kisah cinta korang ke putus cinta ke,,suke ati kau laa asalkan dapat sampaikan maksud cinta tu,,


4.follow blog aku,,kenapa??coz senang korang nak tau kot2 ade contest laen n pengumuman pemenang t,,


5.tarikh tutup dye lam bulan 6,,2mggu before aku balik malaysia,,so xtetap lagi laa,,


6.lastly,,tag 3blogger len,,(cam xbese,,hik8),,n make sure they know that they've been tagged,,,k,,

ok la ayie nak buat beberapa ayat yang ayie rasa apakah itu cinta... hehe jangan gelak kuat-kuat tau definisi cinta ayie.. sebab ayie becinta dengan ilahi, rasul dan keluarga je..hehe..lom penah becinta dengan seorang yang bernama wanita..hehe


cinta-cinta-cinta
semua orang ungkapkan cinta..
tapi sejauh mana orang menzahirkan cinta..
hanya dengan ungkapan di mulut sahaja..
cinta sangat universal..
tapi bila cinta antara kekasih..
sangat indah..
sehinggakan lupa tanggungjawab cinta itu sendiri..
tanggungjawab cinta antara agama, keluarga dan tanah air..
tak salah cinta antara kekasih..
tetapi jangan lupa tanggungjawab cinta yang lain..
cinta hendaklah dilakukan secara bersungguh-sungguh..
cinta juga hendaklah dilakukan dengan tulus ikhlas..
barulah nikmat cinta itu akan terputik dan mekar..
seperti bunga ros yang kembang mekar..
cinta bagiku kasih sayang yang sempurna...
selamat bercinta @--'---
hehe ok tu saja ayie nak ngarut pasal cinta.. eh itu definisi cinta ke..layan..hehe.. ok ayie nak tag 3 orang..
Ok.. sesiapa nak join contest ni boleh singgah ke blog suara sumbang..

Ayie sayang anda ♥♥♥ sesiapa nak ajak ayie masuk contest..ayie bole je..hehe

6 ulasan:

Lilyel berkata...

Salam.
Saya tengah buat survey pasal blogging untuk kertas projek saya. So, kalau berkenan sudilah isi questionnaire di bawah ini. Thank you so much 

https://spreadsheets.google.com/viewform?hl=en&pli=1&formkey=dGlZbzRKVmtxWWhPOWt3c0hIdzF5T0E6MQ#gid=0

Salam,
Lily

FurBall berkata...

jiwang ruponye beliau ini~_~

ayie berkata...

Lilyel
ok da setel :)

ayie berkata...

FurBall

jiwang ke? mcm tazkirah subuh je..hehe

bella berry' berkata...

siap link saya lagi. terima kasih. :) pandai pulak orang psl LOVE ni. hahahaha.

ayie berkata...

bella berry'

bole punyee :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...