nuffnang

Khamis, 24 Februari 2011

Jangan berkira kalau bab makan..

Selamat Hari-Hari kepada pembaca

Dah makan?? apa diet??haha rajin betul korang diet yee.. ayie nak diet jangan harap la..resah gelisah kalau diet.. rasa macam pelik je kalau tak makan.. walaupon ada niat nak diet.. niat tu penting yee tuan-tuan..walaupon xbuat..haha..layan..

hari ini kalau tengok menu ayie makan tak sentuh nasi pon..tak sentuh pon makan pon semua berminyak..hehe.. cek list makan hari ini..

  1. pagi makan bihun goreng tingkat empat bangunan graha dalam kol 10.30
  2. petang makan mee kari kat jalan kesidang and air campur cincau soya
  3. malam kol 12 makan burger kat gerai burger oblong kg 8.. order set A iaitu burger daging, kentang goreng serta teh o ais..
perghh menyelerakan..hehe.. mak selalu pesan kalau ayie balik Melaka..makan jangan berkira..maksudnyaa kalau time makan..makan.. jangan semata-mata simpan duit tak makan.. nak diet..bila datang penyakit susah..haa.. tu la perkataan yang selalu keluar dari mulut parent ayie.. betul gak..sebab dari pengalaman keluarga ayie.. my late kaklang meninggal disebabkan tak makan..nak diet katanya..lepas tu suspek buah pinggang rosak..hmmmm.. dah la tak nak cite lagi pasal kaklang nanti ayie nangis kalau kenangkan..huhuhu...

ok kesimpulan ayie nak cakap kat sini..nak diet boleh..tapi diet la dengan bijaksana..jangan berkira sangat kalau bab makan.. tubuh memerlukan nutrisi penting untuk terus kekal hidup.. (oppss kepadaa doktor ke atau trainer ke atau pakar pemakanan kalau ada silap fakta kat entry ni tegur la ayie yee)..

itu sahaja entry hari ini..selamaaaatt..



ini namanya roti oblong ayam..kalau nak sedap order oblong kambing..sangat menyelerakan..hehe


Ayie sayang anda ♥♥♥ Malaysia menang 2-0 lawan pakistan kat stadium shah alam

8 ulasan:

Afzainizam berkata...

║║╔║║╔╗ ║
╠╣╠║║║║ ║
║║╚╚╚╚╝ O
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Salam Persahabatan kami datang ziarah blog anda
http://firestartingautomobil.blogspot.com/
http://bukandoktorveterinar.blogspot.com
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

makan selagi boleh rasa nikmat makan... kalau dah sakit tak merasa lerrrr... but kena jaga-jaga gak yerrr

ayie berkata...

Afzainizam

yup kene hati-hati dalam memilih makanan juga.hehe..nice nasihat

Cik Rimau berkata...

hurmm.. kenapa mst diet sampai x makan.. diet tu diet jugak.. tp biar ikut nutrisi yg dicdgkan.. hehe

nazalya berkata...

roti oblong ayam tu nmpak sgt sedap la.. hehe..

ayie berkata...

Cik Rimau

saya setuju cik rimau ..hehe

ayie berkata...

nazalya

sangat-sangat sedap..lembut je daging dia..hehe

aLieF si Muncung ManiS berkata...

ayie,kalau kita tak makan,,nanti kita punya buah pinggang tak cukup energy nak menjalankan tugas..so,kena makan gak..kidney penting sgt utk badan..once our kidney tak berfongsi,,semua system badan kita akan terjejas..k..so,jgn ikut ckp orang..jom makan2 puas2..tapi,,kena makan ikut piramid mknn k..huhu..peace..

ayie berkata...

aLieF si Muncung ManiS

sangat-sangat betul.. thx bg info dr alif :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...