nuffnang

Jumaat, 4 Februari 2011

Ayie bakal petani!!!

Waa dah lama tak turun ke kebun.. Nape korang tak caye ke.. Ayie boleh la berkebun ingat korang je boleh..hehe..ha?? korang kebun buah?? sorry tak mencabar ok.. ayie berkebun getah..haha.. jangan tak caya yee.. kebun ni kat mahsan, bahau.. tahu tak?? hanya budak bahau je tahu yee..hehe.. hari ini pergi seluruh kedai cari nak beli racun..disebabkan raya cina banyak kedai racun tutup so tak dapat la beli racun.. abah dah standby mesin rumput..perghh..mesin rumput?? ayie sangat tak suka mesin ni..sebab bila korang da setel mesin..tangan korang akan menggelatar..nak minum pon goyang..huhu.. so buat jele...
ini pokok apa pembaca budiman?? ini pokok pisang..korang kalau nak stok pisang datang umah ayie..hehe

pokok getah yang tanam semula ni dah banyak daun.. insyaallah tahun depan dah boleh noreh..hehe..tak sabarnyee
ha..yang kat tepi tu tempat simpan air..sangat penting sebab meracun memerlukan air..
tengok batang pokok tu.. sekali toreh beriban datang tau..haha



tu dia abah nak turun barang..comel tak pondok kami :)

ha inilah mesin rumputnyee..ayie offer diri yang pertama mesin..hehe..penat kot..

dan hasilnya baju ayie dipenuhi sisa-sia rumput..brrrrrr..memang bau lalang..hehe

memandangkan pergi lambat..so buat kerja di tengah-tengah panas..huhu
(eh gambar lawa..mcm csr pon ado..huhu..guna hp je)

dan akhirnya hutang ayie nak pergi jogging telah berjaya..haha..dengan gagah nye ayie berjaya juga pergi jogging dengan perasaan malas..masa pukul 5 petang..(cewah gambar nak hot je..ntah sapa2 ambik..haha)

Ayie sayang anda ♥♥♥ 3 days more to back melaka..brrrrr

4 ulasan:

aLieF si Muncung ManiS berkata...

waahh..terbaek..betul ke lepas guna mesin tu tgn jadi terketar2? kalau sudi dtg la singgah blog alief pulak..kalau bro rasa blog alief best je bro boleh follow taw.. thanx bro..sgt alu2kan dan hargai kedtgn bro ke blog saya..thanx again bro..

ayie berkata...

aLieF si Muncung ManiS

try la mesin rumput..syookk..
ok nanti ayie singgah..thanks singgah sini:)

ahsfantasy24 berkata...

petani moden :)

ayie berkata...

ahsfantasy24

haha moden la sgt.. ni la bl org bandar nak masuk kebun..hehe

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...