Selamat Hari-Hari Kepada Pembaca
Macam mana rasanya yee kalau kita makan kaki ayam..kat bahagian cakar tu..hehe.. tapi Dr. Ezani berjaya membuat tranformasi dimana menjadikan kaki di bahagian cakar itu amat sedap..waaa.. jom buat nak..
- Halia (diparut)
- Cili (dihiris)
- Serai
- Jus Lemon
- Minyak Gula
- Buah Pala
- Garam
- Jagung (dibakar)
- Bawang Kecil (dihiris)
- Serai (dihiris)
- Lada Merah (dihiris)
- Halia (diparut)
BAHAN-BAHAN UDANG DAN CAKAR AYAM:
BAHAN-BAHAN SALAD:
- Jus Lemon
- Daun Ketumbar
- Gula
- Garam
- Minyak
- *campurkan semua baha-bahan di atas.
- Campurkan semua dengan udang, buah pala yang diparut kulitnya dan cakarayam.
- Perapkan beberapa minit, goreng sehingga masak.
CARA-CARA PENYEDIAAN UDANG DAN CAKAR AYAM:
- Celur mee suhun dengan air panas sehingga lembut, dan tapiskan.
- Gaulkan dengan telur, goreng sehingga garing keemasan.
CARA-CARA PENYEDIAAN MEE SUHUN GARING:
senyum tetap maintain :))
Ayie sayang anda ♥♥♥ Lepas ni nak cekau ayam kat reban atok..hehe
1 ulasan:
Ehhhh selalu cakar ayam buat masak soup ajerrr tapi kali ni lain pulakkk
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Story terbaru blog kami...
teknik penyaduran chrome electro
Catat Ulasan