nuffnang

Isnin, 21 November 2011

Masterchef Malaysia Dr.Ezani - Udang dan Cakar Ayam Garing Dengan Lasad Jagung

Selamat Hari-Hari Kepada Pembaca

Macam mana rasanya yee kalau kita makan kaki ayam..kat bahagian cakar tu..hehe.. tapi Dr. Ezani berjaya membuat tranformasi dimana menjadikan kaki di bahagian cakar itu amat sedap..waaa.. jom buat nak..


    BAHAN-BAHAN UDANG DAN CAKAR AYAM:
  • Halia (diparut)
  • Cili (dihiris)
  • Serai
  • Jus Lemon
  • Minyak Gula
  • Buah Pala
  • Garam

  • BAHAN-BAHAN SALAD:
  • Jagung (dibakar)
  • Bawang Kecil (dihiris)
  • Serai (dihiris)
  • Lada Merah (dihiris)
  • Halia (diparut)
  • Jus Lemon
  • Daun Ketumbar
  • Gula
  • Garam
  • Minyak
  • *campurkan semua baha-bahan di atas.
    CARA-CARA PENYEDIAAN UDANG DAN CAKAR AYAM:
  • Campurkan semua dengan udang, buah pala yang diparut kulitnya dan cakarayam.
  • Perapkan beberapa minit, goreng sehingga masak.

    CARA-CARA PENYEDIAAN MEE SUHUN GARING:
  • Celur mee suhun dengan air panas sehingga lembut, dan tapiskan.
  • Gaulkan dengan telur, goreng sehingga garing keemasan.
senyum tetap maintain :))

Ayie sayang anda ♥♥♥ Lepas ni nak cekau ayam kat reban atok..hehe

1 ulasan:

Afzainizam berkata...

Ehhhh selalu cakar ayam buat masak soup ajerrr tapi kali ni lain pulakkk

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Story terbaru blog kami...
teknik penyaduran chrome electro

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...