Selamat Hari-Hari Kepada Pembaca
Jom cuba resepi Dr.Ezani yang memenangi Peti Saji Misteri
- Dada itik
- garam
- gula
- serbuk cili
- jus oren
- halia
- bawang putih
- kulit kayu manis
- biji lada hitam
- kulit oren
- sos tiram garam
- buah laici
- Lobak putih
BAHAN-BAHAN:
CARA-CARA MEMASAK DADA ITIK:
- Buang kulit
- kemudian lumur dengan garam dan serbuk cili
- letakkan dalam kuali sejuk dan hidupkan api, masak sehingga lemak keluar
- terbalikkannya dan masak dalam oven 5 minit
CARA-CARA MEMASAK SOS:
- masak gula untuk dibuat caramel
- Kemudian tuang jus oren ke dalam caramel
- masukkan halia, bawang putih, kulit kayu manis, biji lada hitam, kulit oren, sos tiram, garam.
CARA-CARA MENYEDIAKAN SALAD:
- Buah laici dan oren digaulkan bersama jus oren.
- campurkan sedikit minyak dan garam.
- Potong nipis lobak putih dan celupkan dengan sos caramel.
Ayie sayang anda ♥♥♥ ok kalau dah siap call ayie ye..ayie nak datang makan :)
4 ulasan:
selalu daging itik ni buat rendang pon sodappp... tapi kali ni resepi dia pun boleh tahan gak tuuuu....
eeemmm pakai sos caremal tuuuu...
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Story terbaru blog kami...
diy tinted film headlamp rr taillamp
telur itik pernah la makan
tapi daging tak nah lg
huhu
tak pandai masak.. masakkan kite bleh??
xnak makan itikkkk!!!!
hihix,,winkkk > <
Catat Ulasan