Selamat Hari-Hari Kepada Pembaca
Ok hari ini entry nak jadi chef pulak..memandangkan MasterChef Malaysia nak start so semangat chef tu tiba-tiba ada.. ok ini khas untuk sesiapa lelaki bujang yee.. kalau perempuan bujang nak follow pon boleh..tapi jangan la mengutuk resepi lelaki bujang..haha
Arang sepeket
Tempat Pemanggang
Penyepit
Pemetik Api
Pinggan
Ayam Rempah Giant
Sos Cili
Mayonis
Cara-cara memasak:
Bakarkan arang pastikan arang terbakar sehingga menjadi putih
Selepas itu letakkan ayam berempah di atas tempat pemanggang
Terbalik-balikan supaya ayam rempah tidak rentung
Dalam masa 30 minit boleh diangkat ayam panggang
Letakkan atas pinggan
Letak seberapa banyak sos cili dan mayonis korang suka..
Sedia di makan :)
Hahaha..senang tak..kata bujang..simple as usual.. ok la selamat beramal
11 ulasan:
hahahahaa, macam sodapp ! =)
kalau ayam ni tino, aku nak ngorat lah sbb dia bujang.. err..tak lawak ek?okbai...! =.=
Kak bakar dalam oven jer... haha .. malas la nk berarang2 ni...
rajinnya masak sendiri..
semalam aku makan ikan bakar kat kedai je..hehe
rajinnya panggang ayam! kalau mya, habis2 pun goreng aje atau buat masak merah. hee
wahhhh nmpk sedap jer ayam tuh hehe...btw arry nk ucapkan selamat tnggl kepda ayie..kerana arry akan meninggalkn dunia blog ini buat seketika...klau ada masa dan kesempatan kita akan berjumpa lagi,,thnks n tc k have a nice day..doakan arry smoga sihat sentiasa.k bye..:D
alaahaiii sodapnye!!hehe..
sedapnya klo dapat makan ayam panggang. yummy. it so delicious :)
seieys masak sendiri?
wow impress nak3
=_=
len kali ulur2 kt jiran sekali
uihhhhh ayam panggang kalau pakai spec mata hitam boleh bertukar jadi ayam rentong wehhhh
Maaf lama tak ziarah kamu semua….
Jom Terjah entry terbaru ??
skuter sanyang motor sym
Catat Ulasan