nuffnang

Selasa, 25 Oktober 2011

Tom Yam Anak Dara Tun Perak

Selamat Hari-Hari Kepada Pembaca

Pernah kenal Tun Perak?? dalam sejarah Kesultanan Melayu Melaka, Tun Perak ini adalah Bendahara yang taat kepada Sultan Melaka.. kiranya dia ini orang hebat la.. pernah dengar Tun Perak ada anak dara?? Anak dara dia cute-cute dan pandai masak..ok yang ini ayie tambah-tambah je..

Pernah dengar Pangsapuri Tun Perak kat Melaka?? ok kat sini memang tak ada kubur Tun Perak atau kaum kerabatnya kat sini.. tapi ada anak-anak dara yang pandai masak Tom Yam.. orang Melaka selalu makan Tom Yam ke? ayie tengok kedai restoran kat Melaka ini asyik masak asam pedas je.. ayie ini 'kureng' dengan asam pedas..kecuali kalau asam pedas tu campur dengan belacan dan pekat.. perghh meleleh je rasa.. sekali sekala nak makan Tom Yam pon sodap ini..haha.. jom kenal anak-anak dara Tun Perak ini...


Okay inilah anak-anak dara yang duduk kat Pangsapuri Tun Perak.. diorang ini ajak ayie makan Tom Yam kat rumah diorang.. tengok mangkuk itu..walaupon comel jangan risau kat dapur ada lagi besar PERIUK... jemput makan semua!!!

Ketua Chef bagi masakan Tom Yam hari ini adalah nuri yang bertudung ungu.. walaupon kecil dan tua dari kami tapi dia pandai masak..haha jangan marah kak nurios!!!

best kan makan-ramai-ramai dan buat sendiri.. isi pon banyak.. memang cepat kenyang camni..hehe

ready to eat!!!

korang sila ambil bau ye!!! eh ada bau Tom Yam tak???

anak dara Tun Perak posing selepas berkali-kali menambah lauk.. gemok la anak dara Tun Perak ini..haha

dan owner blog pon nak bergambar dengan anak-anak dara Tun Perak

dah selesai..jom hirup pula... memang best Tom Yam Anak Dara Tun Perak!!

Lepas makan 'Tom Yam Anak Dara Tun Perak' boleh la tengok semi-final Piala Malaysia dengan kekenyangan..haha.. nasib baik rumah diorang ada tv.. kalau tak melepas nak tengok PM...

Ayie sayang anda ♥♥♥ korang pandai masak Tom Yam?? ayie tau masak air je..hehe

7 ulasan:

azam berkata...

fuh,....nasi putih tomyam je....sedap tak terkata nih....

fiQ'Ra berkata...

terliur sejenakk... grrrr. bestnya tomyammm

antechno berkata...

I Love Blogwalking..

Kacang Pool berkata...

Laparr bila baca entri ni.
(sambil pergi dapur bukak tudung saji)=)

Afzainizam berkata...

pergghhh dapat tengok ajerr lerrr Tomyam yang dihirup sampai licin tu...

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Jom Terjah entry terbaru ??
tip pentingnya nama pemandu kedua dalam insurans kereta

♥CiK DuYuNG [Ca]♥ berkata...

my febret! nyum2..

penah makan bihun goreng tomyam? =)

Mya berkata...

nak rasa meh la datang ipoh! =p

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...