nuffnang

Isnin, 3 Oktober 2011

Ayam Panggang Bujang

Selamat Hari-Hari Kepada Pembaca

Ok hari ini entry nak jadi chef pulak..memandangkan MasterChef Malaysia nak start so semangat chef tu tiba-tiba ada.. ok ini khas untuk sesiapa lelaki bujang yee.. kalau perempuan bujang nak follow pon boleh..tapi jangan la mengutuk resepi lelaki bujang..haha

Bahan-Bahan:

Arang sepeket
Tempat Pemanggang
Penyepit
Pemetik Api
Pinggan

Ayam Rempah Giant
Sos Cili
Mayonis

Cara-cara memasak:

Bakarkan arang pastikan arang terbakar sehingga menjadi putih
Selepas itu letakkan ayam berempah di atas tempat pemanggang
Terbalik-balikan supaya ayam rempah tidak rentung
Dalam masa 30 minit boleh diangkat ayam panggang
Letakkan atas pinggan
Letak seberapa banyak sos cili dan mayonis korang suka..
Sedia di makan :)

Hahaha..senang tak..kata bujang..simple as usual.. ok la selamat beramal


bergaya juga pakai spek ni..tapi jangan amalkan masa memanggang.. takut ayam yang rentung tak nampak..haha

Ayie sayang anda ♥♥♥ kalau update seminggu sekali mesti best kan??

11 ulasan:

asfarina fatin redzuan berkata...

hahahahaa, macam sodapp ! =)

eddy syrol berkata...

kalau ayam ni tino, aku nak ngorat lah sbb dia bujang.. err..tak lawak ek?okbai...! =.=

halila Ibrahim berkata...

Kak bakar dalam oven jer... haha .. malas la nk berarang2 ni...

Khairul Rahman berkata...

rajinnya masak sendiri..
semalam aku makan ikan bakar kat kedai je..hehe

Mya berkata...

rajinnya panggang ayam! kalau mya, habis2 pun goreng aje atau buat masak merah. hee

Kim Hyun Arry berkata...

wahhhh nmpk sedap jer ayam tuh hehe...btw arry nk ucapkan selamat tnggl kepda ayie..kerana arry akan meninggalkn dunia blog ini buat seketika...klau ada masa dan kesempatan kita akan berjumpa lagi,,thnks n tc k have a nice day..doakan arry smoga sihat sentiasa.k bye..:D

Cik Tetra berkata...

alaahaiii sodapnye!!hehe..

Rtp Farra Arisha berkata...

sedapnya klo dapat makan ayam panggang. yummy. it so delicious :)

mr.syazwan berkata...

seieys masak sendiri?

wow impress nak3

=_=

syazwani 'atiqah berkata...

len kali ulur2 kt jiran sekali

Afzainizam berkata...

uihhhhh ayam panggang kalau pakai spec mata hitam boleh bertukar jadi ayam rentong wehhhh


Maaf lama tak ziarah kamu semua….
Jom Terjah entry terbaru ??
skuter sanyang motor sym

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...