nuffnang

Khamis, 29 September 2011

Zoo Melaka

Selamat Hari-Hari Kepada Pembaca

Selepas makan besar di rumah tyqa jelly.. kengkawan ayie mengajak pergi ke zoo melaka..katanya semester last ni kene pergi semua tempat menarik di melaka.. eh zoo pon menarik jugakkan..memacam haiwan pelik-pelik ayie jumpa.. dan anugerah haiwan paling bising kat melaka adalah burung..haha..tak tahu la kenapa time ayie datang semua burung kat sana sangat aggresif.. musim mengawan burung ke??..hehe ..jom layan gambar kejap..

dah macam top model plak diorang bergambar..haha

muka sangat teruja nak masuk zoo..haha

masuk pun murah je.. rm7 sama macam korang tengok wayang..tapi pergi zoo lagi sihat yee..

ok bersiap sedia untuk berjumpa anak angkat=pet yg comel

haha..siapa lelaki belakang tu..jangan marah ehhh

ok itu muka senyum tak ikhlas!!

ok inilah 4 orang yang nak sangat pergi zoo..
2 dari sarawak, 1 dari perak dan 1 dari johor
2 dah berpunya..damn!!..haa

cer tangkap cer tangkap!!!

dah la next haiwan plak..asyik kakak tua je..

ha itu badak sumbu serta zebra ye.. madagascar sangat!!!

ok ayie pilih ini sebagai pet ayie.. kalau tengok profile pic fb ayie guna gambar dia..memerang yang besar!!!

tengok ayie rileks je pakai baju warna merah..brother belakang tu tak pandang langsung..haha


eh korang nampak tak zirafah belakang tu..ok abaikan!!!

bergambar dengan kategori rusa.. ayie pandang dia ayie terasa lapar.. RUSA PANGGANG!!!

cuba cari harimau kumbang kat mana???


ini adalah nama-nama harimau..eh macam nama korang kan??? :P

ini ladang harimau.. aiyoo cik rimau tak nampak lak..

nak jumpa cik burung lagi.. rasa macam kindergarden pon ado!!!

ini burung kenari.. eh yeke?? bantai je..

bangau oh bangau kenapa engkau kurus????!!

ha kalau korang nak tengok gajah pastikan korang mempunyai hidung yang tersumbat.. ayie rasa gajah la haiwan mempunyai najis paling busuk kat zoo!!

argghh ghauu.. kereta zoo.. jom naik!!

Penat sangat jalan-jalan kat zoo ni.. besar!!!.. rasa 2 jam baru jumpa jalan keluar..haha.. lepas pergi zoo shoping kat MYDIN MITC..haha dengan bau gajah, harimau, kuda, badak sumbu, rusa melekat kat baju pergi shoping..TERBAIK!!!..hehe

Ayie sayang anda ♥♥♥dengan melihat gambar ku yang serabai hari ini juga pergi salon!!!

12 ulasan:

ADAN + LINA berkata...

Seronok dan hepi melawat Zoo.

Fatin Farhana Binti Ramli berkata...

wah .. macam best je pergi zoo melake ..

aiEz berkata...

lama xg jalan2 kat zoo..

ayie macam malu2 jer amik gmbar dgn awek2 tu,heh..;p

Rtp Farra Arisha berkata...

seronok ya pergi jalan2 di zoo..:)

Addin berkata...

huhu lama dah tak jejak kaki kat zoo, mak kata bila dah tua buat apa nak pegi zoo. huhu sedihhh T~T

syazwani 'atiqah berkata...

zoo melaka besa...duduk melaka pn every sem g zoo..mmbr sume bkn org mlk

Afikah Aziz berkata...

best nye jenjalan,nape x bawak blk rusa utk dipanggang hehe

Afzainizam berkata...

Wooo masuk zoo melaka ni masa kecik-kecik lahhh... sekarang ni tak pernah masuk... dulu mmg rasanya luasss sangat nak kena ambik masa satu hari nak jelajahhh zooo tuu

Maaf lama tak ziarah kamu semua….
Jom Terjah entry terbaru ??
stesen minyak dan petrol pilihan anda

ABU berkata...

tak de pun gambr burung mengawan..nak tengok hahahahaha
aku tak pernah masuk zoo yg besar mcm ni... zoo buaya kat sbh pernah la..

~aLoNg~ berkata...

along tak pernah pergi zoo,kesian kan?

liyana mohamad berkata...

wahhhhhh...ak dh 3 tahun lebih duk melaka xpernh p pun zoo...hehehhe..
smpat masuk taman buaya ja...
isk2...

p/s: mana mau tinggal jejak ni..??
da follow ko pun...
hehhee. :-)

Mya berkata...

dah lama tak pergi zoo..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...