nuffnang

Khamis, 22 September 2011

Islam & Climate Change; Ways To Understand God's Creation

Selamat Hari-Hari Kepada Pembaca

Pada sabtu lepas iaitu 17 september 2011..pensyarah ayie dapat satu jemputan untuk mendengar satu persidangan tentang alam sekitar..nama persidangan tu seperti kat tajuk tu.. dan ayie kene arrange supaya kelas yang pensyarah ayie ajar dapat pergi sana..jom layan gambar bole??hehe.. tempat kejadian di MAHSA University College, Petaling Jaya..



inilah audi MAHSA..

orang penting:
Mr. Saif Ahmad
CEO, MADE in Europe
Muslim Agency for Development and Enterprise (UK)



penceramah dengan slide yang hebat:

Mr. Steve McCoy
Founder & Principal
Counterpoint Professional Services Sdn Bhd


penceramah yang hebat ni:

Professor Dr. Tajudin Mahmud @ Fredolin Tangang
Professor & Head
Research Centre for Tropical Climate Change System (IKLIM)
Faculty of Science and Technology
Universiti Kebangsaan Malaysia (UKM)
& IPCC Working Group I Vice -Chair


Penceramah yang menggunakan pendekatan Al-Quran:

Dr.Adi Setia
Assistant Professor
Department of General Studies
International Islamic University Malaysia

seterusnya penceramah yang hebat dan sangat menarik..dari kiri:

Dr.Husna Ahmad
CEO, Faith Regen Foundation
UK, London

Prof Dato' Dr.Sidek Baba
Professor
Institute of Education
International Islamic University Malaysia

Encik Ahmad Kamal Mohd Ali
Consumer Association of Penang


fail persidangan


dan inilah syurga makanan..haha..nasi beriani paling sedap pernah ayie makan..dan banyaknyee tapi sebenarnya sekali makan rasa nak tambah lagi..hehe

ok jom berposing plak yee..


dengan nurihafiza

dengan wan bibi shakilah

dengan nadzirah..

dan ayie :)

so inilah geng yang pergi..patutnya ramai..tapi ramai pula yang bagi reason..

kesimpulannya sangat menarik ceramah terutama sekali membincangkan 'green haj' dimana menghijau atau melestarikan haji..agak nice..


Ayie sayang anda ♥♥♥sekian lama menyimpan cerita ini sebab broadband sangat lembap..huhu

7 ulasan:

Mya berkata...

ouh. inilah yg dilakukan di mahsa ye. keep wonder aje. huuu

ijat_asni berkata...

.homai.
.nasik beriani yang sodap !.

chubb berkata...

errrkkk....ayie kelas envi ker?

sifu im berkata...

tertarik dngn penceramah yg guna pendekatan ayat quran tu

mr.syazwan berkata...

ijat tau makan je cis! haha

::contengan hati::)) berkata...

sedap nye nasi tu tergugat tgk wee ;)

Afzainizam berkata...

wooooo rupanya ini yang ko nak katakan.... melestarikan haji.. mudahan kamu dapat kongsi apa yang dapat disana bersama kami nanti...

buat pembaca blog kami
firestartingautomobil.blogspot.com
bukandoktorveterinar.blogspot.com
Jom Terjah entry terbaru ??
kesan embun pagi pada kereta

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...