nuffnang

Rabu, 6 April 2011

Nak Jadi Cameraman Berjaya Macam Bade Azmi

Selamat Hari-Hari Kepada Pembaca

Kabare? Wesmangan?? macam-macam berlaku dalam satu hari... Akibat cuai sesangat ayie terpaksa berkira-kira nak keluarkan duit..huhuhu.. rasa sakit je.. sakit nak keluarkan duit..
Hmm tapi memang salah ayie pon nak wat camne

Semalam ayie tolong kawan ayie meminjam video kamera.. diorang nak buat video project management.. so dalam nak buka beg kamera tu.. tak sangka pulak charger video kamera jatuh.. jatuh kat sungai melaka...huhuhu....lokasi kejadian kat sungai kampung morten.. tapi nasib baik terapung.. masing-masing mula la mencari kayu untuk ambil balik charger tu.. ayie minta permission pinjamkan pengaut sampah kat rumah acik tu..huhu.. dapat ambik.. so jemur la kat negeri melaka yang panas ni.. dan kawan ayie pon mula la sesi penggambaran.. habis 12.30 ada kelas lagi.. so ayie nak charge la bateri kamera sebab bateri dah tahap merah..huhu.. bila nak charge je tak boleh..huhuhu..masak betoll.. dah la group ayie janji nak buat video pukol 2.30 petang...hmm kepala otak dah pening camne nak buat.. tukar waktu..janji diorang nak buat video pukul 4 lebih.. ayie and sorang lagi kawan group ayie mencari charger yang sebijik macam original..cari kat mahkota parade..tak ada..damn.. tapi ada charger yang lain..alhamdulillah dapat nak charge.. tapi diorang cakap kalau nak beli original ada.. harga rm300..perghhh melayang duit aku!!!!!...tapi kene order dan deposit rm100...hhhmmm nanti dulu la yee.. nanti order lain hari..huhuhu.. balik rumah tunggu 30 minit untuk charger...

pukul 5 petang jemput 3 orang gadis..nak buat video project management.. lokasi pertama di tempat kejadian charger jatuh sungai di rumah kampung morten.. dan lokasi kedua di taman jonker walk.. nak buat pemandangan macam di korea dan india.. setel dalam pukul 7 malam..huhu.. susah jadi kameraman ni yee..huhu.. kene layan hos yang tak reti nak menghafal skrip.. dan melayan kerenah pengarah yang cakap.. "view tu tak lawa la"..huhu.. yee bos.. saya ni kameraman jee.. so sekarang ayie tengah sibok nak buat video dokumentari..kalau sempat ayie upload kat blog..:)


amacam ada gaya tak nak jadi kameraman???
hehe
Ayie sayang anda ♥♥♥eh hari ni hari rabu.. ayie ada pertandingan boling la.. doa ayie menang ok :)

6 ulasan:

wanie berkata...

ececehh dah boleh buat filem dah lepas ni. jangan lupa amek wani jadi pelakon yek..hahaha jadi pak pacak pun takpe :P

Naddia berkata...

gaye da ade dah..hehe

Najmuddin berkata...

boleh tahan..hahaha

ayie berkata...

wanie

haha xpe la ayie lantik jadi penerbit cukup le..hehe

ayie berkata...

naddia

hehe ye kan.. ga ya da ada..lam alif lom laie..hehe

ayie berkata...

najmuddin

huhu susah tahan..hehe

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...