nuffnang

Jumaat, 19 Ogos 2011

Gathering Portluck Bloggers: Berbuka Puasa Bersama Di Putrajaya

Selamat Hari-Hari Kepada Pembaca

Selamat Hari Ke-19 ramadhan esok nak masuk hari ke-20..dah lama tak update blog.. ni gara-gara terganggu internet kat rumah..haha..dan hasilnya ayie berasa sangat bosan sebab tak dapat online..tak dapat nak mengarut kat blog korang..hehe..lepas ini ayie datang blog korang yee..

Pada 13 ogos 2011 iaitu hari sabtu ayie di ajak oleh Qarl untuk join gathering.. rasa ayie masa itu pukul 11 malam kot..esok tu kene datang pukul 5.30 petang..pada 13 ogos pula abang ayie birthday..hmm..tapi bila Qarl cakap orang jauh datang iaitu Nabil Aizat blogger yang belajar di German..terus tak sabar nak pergi..yela Nabil ini selalu post pasal makanan dekat blog dia..mesti bawa makanan yang best masa portluck nanti..masalahnya ayie tak ada geng untuk teman pergi Putrajaya.. huhu.. ayie memang tak tahu jalan selain Negeri Sembilan atau Melaka..haha.. yela kalau bawa jalan-jalan KL ke mana..abah yang bawa..huhu.. ajak kawan ini sibuk, ajak yang ini ada kerja, ajak lagi sorang tu kata tak ada duit.. so memang tawar hati nak pergi.. last-last dapat la kawan tengah baik sekarang ini setuju teman, Sufian..

jemput dia dan alhamdulillah sampai Putrajaya tepat pukul 5.30 petang.. tapi Sufian ini pon malu-malu jugak sebab tak bawa apa-apa..ayie bawa home made mak ayie buat..kek kukus buah 3 biji.. so nak kasi Sufian ini join pergi la bazar kat Presint 2 Putrajaya..wah bestnya jalan-jalan kat Putrajaya ini..hehe beli la apa yang boleh di beli kat bazar putrajaya itu..ok dah setel beli jom terjah rumah diorang walaupon ayie ini sangat la pemalu.. sekali lalu je depan pintu.. wow ramainya..nak masuk tak ni..haha.. segan sangat bila semua orang duduk macam buat kenduri tahlil.. so ada suara-suara panggil suruh masuk..ha kau lari tema.. orang semua pakai baju melayu.. ayie dengan kawan ayie dah lari tema....haha.. sorry3... terima kasih tuan rumah iaitu Amir Rayyan..jom berkenalan ahli-ahli gathering bloggers..
Baris kedua tengah: Daniel, Izz Huzni, Syazwan, Qarl, Amir Rayyan, Acha, Poojie, Kak Heze
Baris pertama depan: Eazy, Khal, Nemo Leman, Hazzy, Kawan daniel, Atief, Sufian, Ayie dan Adam Arjuna..bayi comel itu namanya Medina (mama eazy dan papa atief)



inilah kek gathering..ayie tak rasa pon..hehe

muffin dari nabil aizat.. perghh superb..

tengok ayie dok terselit-selit..haha

ok masa ini nak balik awal, sufian nak balik cepat..layan kan ajee.. kalau tak boleh main game dengan blogger lain..

yeah inilah orang German, Nabil Aizat
nampak macam nabil ini abang ayie ni adik kan..hehe


ok tengok la sebahagian gambar bersama ayie dan diorang..banyak lagi gambar diorang ambil..ayie ini pemalu je lebih..hehe..dengan memasing bawa DSLR lagi kecil ayie rasa duduk situ..nasib baik my comel kamera tinggal dalam kereta..haha






cuba tengok Medina pandang ayie..haha..agaknya tak puas hati sebab ayie selalu buat dia sampai nanges..ampun kan abang..huhu

yeah perfect picture...

Thanks to

Adam Arjuna
Syazwan
Hizami Rahim
Izz Huznie

diatas gambar anda yang sangat cantik..

nah sesiapa nak tengok gambar yang lain-lain boleh terjah video yang ayie buat sesimple sesangat..huhu..layan...


Pengertian Surah Al-Quraisy

1. Untuk kesenangan hati orang-orang Quraisy
2. Kesenangan mereka (mengadakan) perjalanandimusim dingin dan dimusim panas (untuk mencari penghidupan)
3. Maka hendaklah mereka menyembah Tuhan Ka'bah ini (Allah)
4. Yang telah memberi makan kepada mereka kerana kelaparan dan telah mengamankan mereka, kerana ketakutan

Ayie sayang anda ♥♥♥ Alhamdulillah ayie dapat terima anak buah yang ke-lima.. wah meriah la raya macam ini.. tunggu next entry nak share pic anak buah ayie..hehe

10 ulasan:

cik Nemo berkata...

Kemain siap buat video lagi tau!
InsyaAllah jumpa lagi next time! :)

NURUL AINI NORAZMAN berkata...

hahahah~lari tema plak,.

Qarl berkata...

erk. i ckp Nabil Aizat pun dtg. yg dari jauh Zami, Adie, Eazy pun dtg kan?

n i tak ckp psl BFF Hanis zalikha.

takut ade yg baca n intrepretasi lain.

thanks for coming

mye berkata...

wah nampak best jew..
untungla...
hehe

Wadi AR berkata...

dkt la ptrjye dgn umah den. sodappnye muffin tuuu. geramm tgk

Heavenly Muse berkata...

i couldn't understand the language of your blog...yet pictures shows the enthusiasm of the gathering..is the cake is home made?:-)

Shikin JD berkata...

Wah! bestnyerrrrr...

Kamu mmg dari dulu tak ilang ngan pemalunya tapi yg best tu kamu ttp sporting dlm kemaluan, eh! dlm malu2, hehehe....*muah muah*

sifu im berkata...

tu la yi..ko kjp ade kejap x de..cm chipsmore..btw kek tu nmpk sdp..hehe

Afzainizam berkata...

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
السلام عليكم ورحمة الله و بركاته
أهلا وسهلا يا رمضان!! ... رمضان كريم
”Selamat Berpuasa & Selamat Berbuka
firestartingautomobil.blogspot.com
bukandoktorveterinar.blogspot.com
~~~~~~~~~جزاك اللهُ خيراً~~~~~~~~~~~~
Jom Terjah entry terbaru ??
tip tayar motorsikal pancit

Maaf dah lama aku tak ziarah blog ko lahhh... Maaf lah yerrrr...

woooo mmg best gilerr meriah betol lahhh... siap video lagi... eeehhh ada beberapa blogger yang aku kenal kat sana.... eeeemmm pertemuan yang menyatukan blogger terkenal tu

Mya berkata...

BESTNYAAAA!!!! oke jeles

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...