nuffnang

Sabtu, 27 Ogos 2011

Aidilfitri Limpah Kurnian Illahi Daripada Nubhan

Selamat Hari-Hari Kepada Pembaca

Tinggal 3 hari lagi kita akan menghadapi ujian puasa.. lepas ini kita boleh meraikannya..hehe.. tahun ini baju melayu ayie recycle semula tahun lepas.. ayie tak jumpa baju melayu yang ayie suka..so baju tahun lepas pon ok juga..hehe..

Ayie sangat suka lagu baru Hari Raya daripada Nubhan.. pencipta lagu pun hebat iaitu Taja dari Meet Uncle Hussein.. so bila dengar friendly je..hehe jom layan lagu dia..



Bergema takbir di kala senja yang indah
Menyambut tiba shawal mulia
Sempurnalah sudah rukun ke tiga
Tiba masa untuk meraikan

Pulanglah Anak
Perantauan tinggalkan kota
Ayah serta bonda, Rai kepulangan
Si anak desa

Maaf di pinta tulus ikhlas dari hati
Tangan dihulur mengucap
Selamat hari raya semua
Moga diberkati Allah

Maaf dipinta tulus ihlas dari hati
Tangan dihulur mengucap
Selamat hari raya semua
Di aidilfitri limpah kuniaan Illahi

Bergema takbir dikala senja yang indah
Menyambut tiba shawal mulia
Sempurnalah sudah rukun ketiga
Tiba masa untuk meraikan

Pulanglah Anak
Perantauan tinggalkan kota
Ayah serta bonda, Rai kepulangan
Si anak desa

Maaf dipinta tulus ihklas dari hati
Tangan dihulur mengucap
Selamat hari raya semua
Moga diberkati Allah

Maaf dipinta tulus ikhlas dari hati
Tangan dihulur mengucap
Selamat Hari Raya semua
Di aidilfitri kuniaan Illahi

Pulanglah Anak
Perantauan tinggalkan kota
Ayah serta bonda, Rai kepulangan
Si anak desa

Maaf dipinta tulus ikhlas dari hati
Tangan dihulur mengucap
Selamat Hari Raya semua
Moga diberkati Allah

Maaf dipinta tulus ikhlas dari hati
Tangan dihulur mengucap
Selamat hari raya semua
Di aidilfitri limpah kuniaan Illahi

Di aidilfitri limpah kuniaan Illahi


Sebelum ini ada juga lagu lama hari raya nubhan.. tapi mood sedih la..hehe.. jom layan jap..

Segaris Bulan Sabit


Sedih la tinggal 3 hari lagi nak puasa.. sebab ayie suka bulan puasa kali ini kerana dapat berbuka dengan keluarga.. awesome bak kata orang putih..hehe

Pengertian Surah At-Takaatsur

1. Kamu telah dilalaikan oleh perlombaan (memperbanyak hartabenda dan anak-anak)
2. Sehingga kamu masuk kubur
3. Sekali-kali jangan begitu, nanti kamu akan mengetahui
4. Kemudian sekali-kali jangan begitu, nanti kamu akan mengetahui
5. Sekali-kali jangan begitu, kalau kamu mengetahui dengan ilmu yang yakin
6. Sesungguhnya kamu akan melihat neraka
7. Kemudian sesungguhnya kamu akan melihatnya dengan mata keyakinan
8. Kemudian kamu akan diperiksa pada hari itu tentang segala nikmat (yang kamu peroleh dari Tuhanmu)


Ayie sayang anda ♥♥♥ "apa lagu feveret raya korang??"

11 ulasan:

Dhiya Fariza berkata...

tak nak raya. tak nak raya hehe

mye berkata...

xdgr lagi r lagu tu..
hehe..
nway selamat mnyambut hari raya!!

Pojiepooh Abdullah berkata...

#untunglaa retis bagi kad raya kat dia.. huhu

sifu im berkata...

lama x dgr suara nubhan..dlu sumbang2 gtuu suaranya..ahaha

Urzain Hussain berkata...

sedap jugak lagu nubhan ni..:)

Qaseh dalia adelia berkata...

lagu aisyahhhh ..
selamat hari raya yeee maaf segala2nya

Hans berkata...

tak feel la dengar lagu dia
hehehehe

Nyamuk Terbang berkata...

suka lagu ku phon restu ayah bonda
sayu gile
lagu nubhan??
first time dengar

Saiazuan berkata...

nubhan? eewww.. gay tul ko ni..haha

Kim Hyun Arry berkata...

hrm,,bunyi mcm best jer lgu tuh,,tp Aku tk nk dgrmnnti tk psl2 sedih kang..hehe..dh tk blik Raya nthlh,,hehe,,

hafrawiey ozakawa berkata...

hehehhe..suke2.best jgk lagu nh...tp klo lagu lama2 lg best...nh quite modern lor

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...