nuffnang

Selasa, 9 Ogos 2011

Begedil Enak Dimakan Bersama Nasi

Selamat Hari-Hari Kepada Pembaca


Wah comel je begedil ayie bulat-bulatkan..haha.. mak pon cakap ok je.. layan.. nak tahu apa bahan-bahan begedil (ayie baru tahu) resepi my mother..

Kentang Goreng Tumbuk
Daging Lembu/Ayam cincang
Daun Bawang
Bawang Goreng..
Garam secukup rasa
Telur Sebagai pencelup

Letak kat tempat pembakar..ingatkan nak bakar..hehe..tapi nak goreng celup dengan telur je.. ok nanti ayie tinggal umah bujang nak buat la..huhu

Pengertian Surah Al-Kafirun

1. Katakanlah ya Muhammad; Hai orang-orang kafir
2. Aku tiada akan menyembah apa yang kamu sembah
3. Dan kamu tiada akan menyembah apa yang aku sembah
4. Aku tidak pernah menyembah apa yang kamu sembah
5. Dan kamu tak pernah pula menyembah apa yang kamu sembah
6. Bagi kamu agamamu dan bagiku agamaku

Ayie sayang anda ♥♥♥ Seronok jumpa-jumpa dekat facebook kawan sekolah rendah di SK Batu Kikir..hehe

4 ulasan:

sifu im berkata...

begedil??aku x penah dengar dan x penah makan pon yi..huhu..best tak??

Afzainizam berkata...

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
السلام عليكم ورحمة الله و بركاته
أهلا وسهلا يا رمضان!! ... رمضان كريم
”Selamat Berpuasa & Selamat Berbuka
firestartingautomobil.blogspot.com
bukandoktorveterinar.blogspot.com
~~~~~~~~~جزاك اللهُ خيراً~~~~~~~~~~~~
Jom Terjah entry terbaru ??
tip servis bleeding brake kereta

uihhh siap bagi resepi ... pemurah betul lah ko ni..... thanks yerrr... cuba try test lahhh

syazwani 'atiqah berkata...

slalu buat rebus kentang dulo..xplak goreng kentang dulo br tumbuk..hurm..

Mya berkata...

sedapnyeeee weee =)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...