nuffnang

Ahad, 8 Januari 2012

Pilihan Juara Masterchef Malaysia : Dr. Ezani Farhana

Selamat Hari-Hari Kepada Pembaca 


Final Masterchef Malaysia hari ini.. dan ayie semestinya pilihan adalah makngah ayie iaitu Dr. Ezani.. kenapa ayie pilih Dr.Ezani sebagai Masterchef Malaysia pertama kerana...

  • Ayie terpikat masakan pertama yang dimenangi Dr. Ezani iaitu  Salad Itik Keemasan
  • Sesungguhnya Dr.Ezani suka memasak..lebih-lebih lagi bila dia upload gambar dia masak dekat facebook
  • Sentiasa mencari idea yang bagus setiap kali dia buat masakan..
Tak kesah la kalau Dr.Ezani menang ke tidak janji dia telah berjaya mencapai pencapaian yang bagus.. eh seorang Doktor Gigi yang hanya belajar memasak daripada parent meraka tanpa ada kelulusan masakan boleh mencapai kelayakan sebagai chef.. nanti ada dua gelaran la ye.. Dr. Chef Ezani..kalah Chef Wan..hehe..


eh nanti final ada  wan teh masuk tv la..ruginyee tak tengok sebab esok ada exam ..tahniah wan teh..glamor la nanti..(dr.ezani adalah suku batu hampar..salah satu suku di Negeri Sembilan)


Prank...
eh kalau angah ezani tegur suruh delete..ayie delete la gambar ini..(banyak kali  tegur gambar dia di upload kat blog..nak ucap terima kasih kat angah ezani sebab jenguk-jenguk blog ayie yang xseberapa..hehe)

Ayie sayang anda ♥♥♥ Siapa pilihan Masterchef korang???

5 ulasan:

riffzam berkata...

sama lah pendapat kita, moga Dr Ezani menang Masterchef Malaysia. :) saya mmg suka dgn dia. sbb diam-diam ubi berisi kot. meletup. dah masuk final pun. :) apa-apa pun, sesiapa yg menang mmg dah jadi yg terbaik!

Rtp Farra Arisha berkata...

sounds interesting one. all best to her.

aNIe berkata...

Memang minat kat Ezani ni... terpikat cara dia memasak...very creative...

Tiramisu Fatiema berkata...

hope die menang malam nie..terbaik..salam kenal..

Afzainizam berkata...

yuppp sesama kita sokong... mudahAN BERJAYA...

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Story terbaru blog kami...
tip tersalah isi minyak kereta

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...