Selamat Hari-Hari Kepada Pembaca
Ayie sayang anda ♥♥♥ :)
- 100gm Lidah Lembu (dibuang kulit, dipotong dadu)
- Tepung Gandum
- ½ cawan Cendawan Butang (dihiris)
- ½ cawan Cendawan Shitake (dihiris)
- ½ cawan Cendawan Shineji (dibuang akar)
- 1 biji Bawang Kuning (dihiris panjang)
- 3 ulas Bawang Putih (dicincang)
- 1 sudu besar Daun ‘Thyme’
- 100gm Lidah
- Garam dan Lada Hitam
- Tepung Gandum
BAHAN-BAHAN RAGOUT:
- ½ sudu kecil Kulit Lemon
- ¼ sudu kecil Bawang Putih
- 200gm Pasta ‘Spiral’
BAHAN-BAHAN PASTA DAN GREMOLATU:
- Salutkan lidah dengan tepung, garam dan lada hitam.
- Panaskan kuali leper dahulu, kemudian masukkan minyak dan gorengkan lidah lembu sehingga keperangan. Angkat dan letakkan ke dalam mangkuk dan ketepikan.
- Panaskan kuali leper dan masukkan minyak dan bawang kuning, bawang putih dan herba ‘thyme’.
- Kemudian, masukkan lidah yang telah digoreng tadi dan cendawan butang, cendawan ‘shitake’ dan cendawan ‘shineji’.
- Masukkan sedikit air supaya tidak melekat dan didihkan sebentar.
- Campurkan 1 sudu besar tepung gandum dan sedikit air. Kemudian, masukkan kedalam kuali tadi dan masak sehingga pekat.
- Perasakan bersama lada hitam dan garam.
CARA-CARA PENYEDIAAN RAGOUT:
- Masak pasta didalam air yang mendidih. Toskan pasta dan gaul dengan minyak.
- Hidangkan pasta di atas pinggan hidangan dengan ‘regout’ dan taburkan sedikit ‘gramolata’.
- Sedia untuk dihidangkan
CARA-CARA PENYEDIAAN PASTA DAN GREMOLATU:
Ayie sayang anda ♥♥♥ :)
Tiada ulasan:
Catat Ulasan