nuffnang

Jumaat, 9 Mac 2012

Jutawan (Billionaire) Malaysia 2012

Selamat Hari-Hari Kepada Pembaca


Forbes telah mengumumkan senarai billionaire di majalahnya, yang mana Carlos Slim Helu diiktiraf sebagai billionare dunia dengan jumlah $69 Billion daripada negara Mexico dan untuk Asia adalah Li Ka-Shing dengan jumlah $25.5 Billion..

Seterusnya jom lihat senarai jutawan Malaysia..

#9

Vincent Tan
$1.2 Billion
World Ranking #1015
Umur 60 tahun
Batu Pahat, Johor
Berjaya Group

#8

Tiong Hiew King
$1.5 Billion
World Ranking #854
Umur 77 tahun
Dari Sibu, Sarawak
Rimbunan Hijau Group

#7

Yeoh Tiong Lay
$2.6 Billion
World Rangking #464
Umur 82 tahun
Kuala Lumpur
YTL Cooperations

#6

Syed Mokhtar AlBukhary
$3.3 Billion
World Rangking #344
Umur 60 tahun
Kedah
Bukhary Foundation

#5

Quek Leng Chan
$4.2 Billion
World Ranking #255
Umur 68 tahun
Singapura
Hong Leong Enterprise

#4

Teh Hong Piow
$5 Billion 
World Ranking #205
Umur 82 tahun
Singapura
Public Bank Berhad

#3

Lee Shin Cheng
$5.2 Billion
World Ranking #196
Umur 73 tahun
Jeram, Kuala Lumpur
IOI Group

#2

Ananda Krishnan
$9.9 Billion
World Ranking #93
Umur 63 tahun
Brickfields, Kuala Lumpur
Usaha Tegas Group Holdings

#1

Robert Kuok
$12.4 Billion
World Ranking #64
Umur 88 tahun
Johor Bahru, Johor
Perlis Plantations Berhad

Dengan senarai ini dapat menunjukkan aset Malaysia paling banyak ialah US$12.4 Billion..huhu..banyak itu..kalau nak tahu lebih lanjut sila singgah ke www.forbes.com

 Ayie sayang anda ♥♥♥ kalau la jutawan Malaysia ini bantu naikkan ekonomi taraf hidup Malaysia dimana sifar rakyat Malaysia yang tidak dapat kemudahan air dan elektrik pon sangat bagus..:)

7 ulasan:

Sam Banjamin berkata...

Kaya... kalau kita saya kaya, pertama sekali, saya akan bangunkan kampung halaman saya. beri peluang pekerjaan kepada anak-anak kampung saya. dan naik kan nama kampung saya berdasarkan segala potensi pelaburn yang ade...

hmmm... doakan saya jadi kaya ya... kaya dengan hasil yang berkat... aminnn...

#########

http://thetimelines2u.blogspot.com/2012/03/entry-ringkas-tegur.html

Bukan jutawan, tapi founder of Gerila Penulisan Kreatif datang singgah MENEGUR kamu... sudi-sudilah ke tempat kita ya... berbesarlah hati kita dengan kunjungan orang di sana... komen la di ruangan komen yang ada tu... tinggal la jejak di chat box kat bawah tu... kalau sudi...

Megat Najmuddin berkata...

kebanyakan orang cina yang kaya

kerja kosong terengganu berkata...

Mmmm.. memang kayooo...
Kitani camno?

Cik Rimau berkata...

satu je org melayu.. huhu.. tp xpe.. tersenarai jugak kan.. bile la kite ni nak merasa ade aset berbillion mcm dorg2 nie.. haha

Megat Najmuddin berkata...

Kamal ashnawi takde ke? orang yang terkaya didunia...dia memiliki 20 trilion!!!!

Cik FaRiZaM berkata...

ramai cine kan? hebat diorg ni

Afzainizam berkata...

yupppp sorang ajerrr melayu kita yang lain semua berbangsa lain..

namun kita harap lebih banyak lagi bangsa kita terus berjaya

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Story terbaru blog kami...
diy pemasangan sticker bomb kereta

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...