nuffnang

Khamis, 13 Mei 2010

Logo Malaysia University (IPTA)

Hari nie aku nak tunjuk la universiti-universiti yang ada di Malaysia..
Universiti ini diiktiraf insititut pengajian tinggi malaysia..
so bermaksud universiti malaysia@public..
jom kita tengok logo masing-masing

TECHNOLOGY MARA UNIVERSITY
ini adalah universiti aku:)
universiti nie semua negeri ada..
memang best sistem pembelajaran universiti nie


NORTH MALAYSIA UNIVERSITY

universiti kat sintok kedah..
pernah masuk jalan pergi universiti nie..
abah bawa jenjalan..
jalan keliling die ladang tebu..
shedapnyee kalau makan tebu dengan mencuri opss..hehe


MALAYSIA OF TUN HUSSEIN ONN UNIVERSITY
universiti sempenan perdana menteri malaysia ke-3..
abang sulung aku amik master ngan degree kat sini..
kat parit raja kan..
nie sapa lepasan politeknik selalunya berlonggok kat sini..hehe
bagus la terjamin..walaupon ada yang sangkut

SULTAN IDRIS EDUCATION UNIVERSITY

sebuah universiti yang totally keluar jadi teacher..
aku pernah jenjalan kat luar kawasan upsi nie..
nak mencari pejabat pos terlangsung kat upsi nie..
ponek acik..hehe
universti betol2 kat bandaraya tanjung malim..huhu
MALAYSIA OF NATIONAL DEFENCE UNIVERSITY
wow tentera pon ada universiti..
memang kos aku tengok kat universiti nie..
bukan cite pasal pertahanan tapi kos yang dibanggakan..
hmm menarik..

http://www.upnm.edu.my/

MALAYSIA SARAWAK UNIVERSITY
unimas nie adalah target aku nak masuk ipta dl..huhu
tak dapat..
tengok die punye suasana sangat cantik laa
bangunan die lawa..huhu

MALAYSIA PERLIS UNIVERSITY
unimap..
universiti nun jauh kat perlis..
mesti syok klu blaja jauh2 nie..hehe

MALAYSIA TERENGGANU UNIVERSITY
dikenli sebagai UMT..
kos die ada kos perikanan..
tak pasti laa

MALAYSIA SABAH UNIVERSITY
sebuah universiti menggunakan istilah sekolah..huhu
menarik..memang selama20 tahun asyik blaja kat sekolah jew..hehe

UNIVERSITY OF MALAYA
sebuah universiti tertua di Malaysia..
mulanya UM nie nama King Edward..
pelajar yang terawal gak la belajar perdana menteri malaysia ke-4..
tapi dia belajar kat king edward singapore..
so bila Malaysia merdeka..
universiti pon pindah kat kuala lumpur

DARUL IMAN UNIVERSITY OF MALAYSIA
sebuah universiti terletak kat terengganu..
aku rasa universiti nie dari KUSZA laa..
KUSZA kan kolej yang dari orang bahasa arab laa..
sebab ada cikgu praktikal dari KUSZA..ustaz..xingat laa masa form 1


MALAYSIA PAHANG UNIVERSITY
universiti nie kat gambang..hmm xjauh la kat negeri sembilan..hehe


MALAYSIA KELANTAN UNIVERSITY
universiti kat kelantan yang banyak menawarkan agro-industry..
ape tu..cek sendiri laa..huhu

NATIONAL UNIVERSITY OF MALAYSIA
universiti yang terbaik kat Malaysia gak laa..
100% menggunakan bahasa melayu..btol ke??
nak pergi sana pon senang naik komuter jew..huhu


TECHNICAL UNIVERSITY MELAKA OF MALAYSIA
UTEM nie dekat dengan tempat belajar aku..
ada dua kampus..satu kat bandar dengan ayer keroh kot..huhu
baru lagi utem nie..

SCIENSE UNIVERSITY OF MALAYSIA
usm nie satu-satunya favorite universiti aku..
aku teringin nak belajar kat sini..huhu
tapi apakan daya hanya tinggal harapan jew..
universiti kat penang..


PUTRA UNIVERSITY OF MALAYSIA
UPM nie asalnya nama universiti pertanian malaysia..tukar nama sekitar awal 2000 aku rasa..huhu lupala..
sebuah universiti yang banyak tawar pertanian ngan bioteknology

TECHNOLOGY UNIVERSITY OF MALAYSIA
utm nie kat skudai johor..
bangah aku amek degree pendidikan kat sini..
besar gak utm nie..ada kuda huhu

INTERNATIONAL ISLAMIC UNIVERSITY MALAYSIA
lebih dikenali uia..
uia nie selalu target oleh lepasan sekolah agama..
yang suka kaji alquran dan islam..
uia lokasi kat gombak..
banyak pelajar antarabangsa uia nie..


ISLAM SCIENCE UNIVERSITY OF MALAYSIA
usim nie selalu nampak kat highway kalau nak pergi kl..
usim nie baru lagi..cepat betol naik taraf dari kolej ke universiti..
lepasan agama pon sgt suka usim nie..
tapi tawaran kos die seimbang laa..
dan penting universiti yang terbaik ada di negeri sembilan..hehe


ok tu jelaa nak kongsi logo universiti kat malaysia nie..
so sesiap yang dapat lanjut universiti nie..
korang adalah orang yang bertuah..huhu
nak tanya korang termasuk tak universiti atas tu??
universiti mana??


p/s: 1)hari ini jenjalan kat unisel ngan kolej multimedia
2) tak sabar nak kerja sebab tadi ada orang uitm kerja admin kat kolej multimedia.. kat damansara tetiba ada rasa bangga..hehe
3)bole klik logo untuk terus tengok laman web

7 ulasan:

mR.sYaH berkata...

UiTM dihatiku.. heheh..

ayie berkata...

yup..
usha..taqwa..mulia..hehe

d 4 dahlia berkata...

unimas gemilang..tempat jatuh lg dikenang..lg kn tempat mnimba ilmu dan pngalaman..suke duke tecoret disini..rindu!:)

ayie berkata...

wow jadi orang sarawak la nie..jumpa org sarawak x??hehe

Cahaya Pembuka Hatiku berkata...

awat utm jauh sngt tu.. huhu.. weh hang x citer pun abg ang kat saner... kalo x leh aku usha.. smbil kutuk2 hang.. hahah

ayie berkata...

ha utm jauh sgt??

haha abg ak abes 2001..sempat ke jmpe ko??

FADZREE DeGRAPH berkata...

UiTM~~~~

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...