nuffnang

Selasa, 9 Jun 2009

Jalan-jalan ke Sungai Petani

Hari sabtu ari2 kitorang family nak pegi sg. petani..
jadi kitorang pegi ari jumaat sbb dpt tido semalam kat sg. petani..
sebab utama ke sg petani kerana my cousin kawen..
so berkonvo lee kitorang..
yang pegi sg petani.. aku, parent, abang and family, bangah and wife, dan anak kakcik aku efa..
perjalanan sangat jauh..bertolak pukul 10 pagi sampai sg petani pkol 5 petang..huhu.. penat gilew...
abang and family naik kete honda accord yang lain naik kete crv..
kitorang singgah jap kat tapah makan tengahari..berkelah beb..hehe
smpi sungai petani kitorang check in hotel seri malaysia..
abang and family check in kat swiss inn..
makan malam kitorang kat radix fried chicken.. mak memang ternanti2 makan kat sane..
sebab keluaran HPA..memang sedap..
lps makan kat sane singgah rumah Pak busu di mane kazen aku kawen..
haha kitorang sesat pegi sane..yele pegi sane pown baru sekali itu pown entah taun bile..hehe..
mlm tue jugak ex pembantu rumah mak ade nak jumpe majikan lamenyee..so bawak sekali lee ke rumah pak busu..

esoknye lepas sarapan kat hotel pegi lee rumah pak busu..lambat skit pegi umah die sbb abang siap lambat..sampai jee umah tema diorang pakai baju hijau..waa same lak ngan baju aku..makanan aritue besh laa jugak..tapi ini lee kenduri bajet paling murah rm 6.00 sorang.. waa klu kat semban nie kim salam lee nak dapat murah..
pengantin laki agak lewat sampai kol2.50 petang..ayoo aku dah lee berpeloh2 huhu..panas lak aritue..
lepas tue abah ajak balik.. pegi jejalan kat penang..waa pegi penang..
jalan ke penang sgt lee jam..huhu penat gak nak sampai penang..
abah cakap nak cari hotel.. tidak kusangka 10 hotel yang kitorang singgah smuenyee penoh...sunggoh malang.. hari pown dah gelap..igt dapat jejalan ke penang..tapi abah bwk pegi jln ke bayan lepas..sgt pening jalan die macam kat bukit putus ngan bukit tangga..tapi nie agak mencabar gak.. dah lee sesat ntah memana..kitorang berjaya sampi ke jalan kluar dalam kol 11.30 huhu..jauhnyee walaupown klu tgok peta penang nie kecik jee..huhu..so destinasi seterusnyee pegi ke rumah maklong aku kat titi gantung kat perak..dekat2 area lumut,setiawan,seri iskandar,batu gajah..huhu

hai dapat hotel rosnah pown jadi lee..so tido lee umah maklong..dalam kol 10 kitorang gerak balik somban ikot jalan dalam..
xsangke gak byk orang kawen ahad ari2.. lalu kat sabak bernam kitorang lalu ade lebih 10 kenduri kawen..ya allah byknyee..huhu..
singgah kat sepang jap..tgok kapal terbang lalu..beshh wooo..
sampai semban dalam kol 5.30 petang..
tue jelee..cuti2 malaysia aku hujung minggu lepas..huhu

2 ulasan:

d 4 dahlia berkata...

owhhh..baru balik dr s.petani gakk..best2..

ayie berkata...

memang besh sungai petani..bandar die xle mati sgt..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...