nuffnang

Isnin, 18 Oktober 2010

Jalan-Jalan Pahang

Pada 26.9.2010 ayie and kawan ayie pergi Pahang.. Pergi Pahang sebab kawan ayie kakak dia tunang.. so dia mintak temankan.. Memandangkan ayie ada kereta so kongsi la kereta pinjam tu..huhu.. Pergi Pahang kat kuala atok, raub..huhu jauh sungguh perjalanan.. kl bentong baru jumpa raub..huhu.. sangat kampung raub ni..hehe..jangan marah pembaca raub..

Habis je kenduri tu.. kawan ayie bawak destinasi pertama jenjalan.. Jeram Besu..huhu.. jeram ni tak boleh mandi.. air die keruh dan sangat laju..huhu.. jeram ni sesuai kalau buat bot permainan lasak tu.. apa ntah panggil..hehe.. dah pergi jeram besu kitorang pergi Lata Jarum.. sangat besh tempat ni.. tengok orang terjun dari tempat tinggi ke bawah.. dalam kurang 80 meter kot tinggi tu..huhu..berani je boleh terjun..sebelum keluar kat jeram tu dapat la tahu rumah mona fendi tu..huhu..jalan dia dah tutup tapi maybe dalam tu ada lagi rumah bomoh mona fendi.. lepas tu pergi air terjun Chamang, Bentong.. pergh 1st time depan mata tengok air terjun yang sangat ganas..air yang sangat laju dengan batu yg sangat menggerunkan.. tempat die kecil..tapi ada jambatan gantung..besh la sangat.. rugi korang xpegi sini kalau singgah bentong..huhu

Sebelum balik singgah genting higland kejap.. pergh memalam pergi genting..huhu.. naik kereta pergi genting agak semput sikit kereta..kalau naik kereta honda ke hape besh la naik gunung tu..huhu.... jenjalan sana ambil gambar..besh la pemandanagn genting highland kalau pergi malam..sejuk..huhuu..dah habish bergambar kat genting makan kat rnr..makan apa yang kenduri tengahari makan..huhu..kenyang dengan hanya makan nasi impit dengan kuah serta lauk ayam merah ngan pajeri..terangkat..huhu.. okla cerita jenjalan pahang.. layan jela gamba kat bawah ni..hehe:)



























video video
1)jeram besu
2)air terjun machang

Tiada ulasan:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...