nuffnang

Khamis, 31 Mac 2011

Nak Jalan-Jalan Ke Melaka Sambil Cakap France

Selamat Hari-Hari Kepada Pembaca

Nak ikut ayie tak pergi jenjalan kat Paris.. tengok menara eiffel???.. nak ke??? kalau nak ada syaratnyee..hehe.. korang kene pandai cakap bahasa France dulu baru ayie bawa korang ke menara kasih-sayang eiffel tower.. Eh tak pernah tengok eiffel tower??? ha ni la dia eiffel tower..

ramai orang nak pergi gambar atas ni.. tapikan ayie rasa kat Malaysia ni banyak gak.. cuba tengok menara pencawang elektrik kat Malaysia ni.. sama je macam eiffel..hehe.. ok hari isnin haritu ayie buat oral test untuk bahasa ketiga di UiTM Bandaraya Melaka.. dah nak masuk 3 sem ambil France ni.. tapi ayie belum capai kenikmatan A..huhu..

ok ni la ayat oral test france ayie..layan..

samedi dernier, je'tais de vaccances avec ma famille

nous etions sommes alles a Wonderland, Melaka

nous sommes alles a Wonderland en voiture

il fait beau

beaucoup de personnes dans le Wonderland

mon frere etait heureux

mon pereet ma mere nous regardaient

ma mere a chete quelque nourriture

nous sommes rentres a six heures

on a marre

ok ni la ayat dia..eh korang faham ke??? google sendiri le..hehe..tak payah nak susah-susah pergi sana tengok menara..Malaysia kan ada eiffel.. lepas tu korang bercakap la dengan sepahnya bahasa france..hehe.. dapat berlakon jadi benetiz ke.. zidane ke.. atau pon benzima.. korang kenal ke tiga orang botak ni?? haha..3 orang budak botak france ok..hehe..

Ayie sayang anda ♥♥♥ jom training bowling..kat Mahkota Parade je..

Selasa, 29 Mac 2011

Selamat Bertunang Fatin & Amzar

Selamat Hari- Hari Kepada Pembaca

Ayie nak ucapkan tahniah kepada Nur Fatin Zulkarnain dan pasangannye Amzar yang telah melangsungkan majlis pertunangan minggu lepas.. so sweet..hehe.. diorang di jangka akan melangsungkan perkahwinan pada bulan syawal ni..baik sangat la tu..hehe

Fatin adalah rakan sekelas masa tingkatan 1 hingga tingkatan dua di smka sheikh haji mohd said seremban negeri sembilan.. dia ni antara perempuan yang sangat pendiam masa tu..dan seorang pengawas yang sangat comel@kecik..hehe.. suka sakat fatin ni dulu.. ayat yang selalu keluar dari mulut dia.."apa sengih-sengih"..hehe.. masa tingkatan 3 ayie tukar kelas..huhu..sedih woo sebab kelas kitorang yang terpaksa berpecah..kelas lain tak berpecah pon..hmmm.. tahun lepas jumpa dia masa reunion hari raya di labu.. tanya dia pasal bisnes.. yela dia kan dah berstatus bisnesgirl yang sangat hebat..ok tu je nak cerita pasal fatin.. eh dia pon ada blog juga..jom terjah ramai-ramai http://blogfatindankamu.blogspot.com/


Ayie sayang anda ♥♥♥ Hari ini ada nak buat video project management..interview orang silat..

Isnin, 28 Mac 2011

Tampar-tampar..nak kena penampor???

Selamat hari-hari kepada pembaca..

Hari ahad yang lalu dengan cuaca panas.. sekumpulan pasukan yang memakai jersi memasing sedaya upaya untuk mengucup jongkong emas..jongkong emas???.. jongkong emas la sangatkan..haha.. hebat kot nak cari emas tengah2 cuaca melaka yang boleh jugak mencecah 40'c..klu dah panas tu mula la bak kata orang putih sunburn.. sanggup mencari emas tengah panas untuk mencari kekayaan.. bukan calang2 orang..anak melaka la katakan..hehe..ok ok stop.. apa yang engkau merapek ni syaitoon!!!!!!!

hehe.. sekali sekala nak merepek pon marah..ok ni la tongah-tongah paneh dok menampor je.. eh ada blogger terkenal pon join gak kan competition ni..hehe.. sian dia..merah merah tunjuk kat blog..hehe.. apa yang ayie wat datang sini??? ayie just jadi cameraman je.. cantik tak photo ayie ambik??? apa tak lawa??? memang pon..pinjam kamera kawan..memang la dok lawa..cuba ada dcsr sendiri..mahunyee ayie.. dok slalu tunjuk view cantik..hehe.. ini pertandingan sukan antara program diantara student-student uitm bandaraya melaka..iaitu student-student yang sedang mengambil ijazah sarjana muda..(hehe kene mention).. syok tengok..walaupon datang lewat tengah hari..huhu..rugi gak la datang lewat sebab tak dapat tengok gegirl lawan.. kalau tak leh snap minah lawa..hehe.. jom usha sat kat bawah ni..

ok yang dok tonggeng-tonggeng ni antara program sains pentadbiran (baju biru) dengan human resources (baju oren).. baju oren menang...

yang ni final.. antara pasukan akaun (merah) dengan pasukan kewangan (kuning).. pasukan akaun menjuarai sukan antara program 2011.. tahniah.. suasana sangat best sebab pasukan akaun tukang sorak dia terbaik..hehe..so ini le aktiviti menarik hari ahad lalu.. baik tengok orang sukan dari lepak tak tentu pasal..hehe


Ayie sayang anda ♥♥♥keje-keje-keje-keje...esemen..esemen..esemen,.

Sabtu, 26 Mac 2011

Sedekah Al- Fatihah untuk Azmir Ibrahim

Selamat hari-hari kepada pembaca..

Hari ini entry untuk arwah Azmir Ibrahim iaitu junior Ayie.. Dia part 2.. telah kembali ke rahmatullah pada 11 malam 25/3/2011.. akibat kemalangan jalan raya.. dengar khabar dia naik motor dan kemalangan antara semasa hendak pergi solat jumaat atau selepas solat jumaat.. ayie kenal junior ni semasa latihan petanque.. arwah hebat juga main petanque.. dan sepatutnyaa hari ini hari sabtu arwah masuk pertandingan sukan antara program uitm bandaraya melaka.. lawan kat kampus uitm melaka dekat lendu, alor gajah.. semoga rohnyee dicucuri rahmat..

alfatihah


Ayie sayang anda ♥♥♥Hari ini hari sabtu.. cuba setelkan kerja reseacrh yg sangat bertangguh..

Jumaat, 25 Mac 2011

TweetDeck sangat cool!!

Selamat Hari Hari kepada Pembaca..

Kabare?? wesmangan..??
Korang pakai tweetdeck tak?? Dah pakai ek?? bestkan?? syok la pakai tweetdeck.. ayie tahu dari geng nubies.. ayie tanya la macam mana nak tulis panjang-panjang kat twitter..eh korang layan twitter tak?? add la ayie..hehe.. nama kat twitter "fikri88"..geng nubies suggest guna tweetdeck.. hmm..ayie pon tak tahu tweet deck ni menatang pe?.. so try la search kat cik google.. dan web dia keluar macam bawah ni..

hmmm so ayie click kat chrome.. senang ckit.. nak desktop besau plak.. nak iphone ayie takde.. ipad jgn harap la nak sentuh.. android tak jumpe lagi..hehe.. hmm suka hati korang la nak download kat ne?
so ni la function yang akan korang dapat..ekk baca sendiri bole??hehe
ok memandangkan ayie dah download.. dah tulis perkataan installed disitu..yeke..layan

so ni la hasilnyee.. tweetdeck lagi laju dari gerakan web fb tu sendiri.. xcaya cuba la download..

dan yang seronoknyee.. segala feed terbaru ke apa.. akan berbunyi comel je.. ala-ala macam status baru kat ym tu.. kan dia berbunyi..hehe..



Ayie sayang anda ♥♥♥hari ni ada talk pasal policy..nak pergi ke tak ha???hmm

Khamis, 24 Mac 2011

1st Contest Dari xcyber : Pose Depan Cermin

Selamat Hari-Hari Kepada Pembaca

Hari ini entry kontest lagi..lantak la dah tak ada idea nak tulis blog..hehe.. ini kontest datang dari encik xcyber.. nak join jom klik kat gambar kontest atas ni kalau tak boleh klik sini.. 1st kontest dia buat.. jom join beramai-ramai...

Syarat kontest tag 4 orang rakan.. ayie nak tag 4 orang rakan yang dok slalu mencemar duli ke blog ayie.. ni la tetamu hormat yang ayie slalu bagi carpet hijau kalau dia datang ke blog ayie..


ok ni la hasilnyee pemerhatian pic yang ayie ada..

ini gambar ayie dengan geng sekelas ayie.. gambar diambil masa lawatan ke Unit Perancang Ekonomi kat Putrajaya.. masa ni memang ngantuk..ajak dia ni lepak bilik air..perghh bilik air tiptop laa..lawa dari tandas skola korang..hehe.. serius lawa..tengok la tu dengan pakai baju kot masuk tandas..hehe.. yela beli kot bundle semata-mata nak pergi Putrajaya..hehe..

jom la join.. tarikh tutup dia lama lagi 23 April 2011 pukul 11.59 malam



-------------------------------------------------------------------------------------------------




Hari ini macam-macam dugaan menimpa di pagi rabu yang indah.. nak tahu tak malam sebelum rabu tu.. ayie telah menyiap dengan sungguh-sungguh nak buat assignment group dan presentation.. tidur pukul 4 pagi tu..da la bangun lambat.. lepas tu datang dah la lewat..sebab nak print lagi report.. last-last korang tahu apa.. kelas batal sebab lecture pergi trip..huhuhuhuhu.. agak bengang.. rasa nak balik cari bantal balik..huhu...ok tu je la hari yang buat ayie mengantuk gila.. moral of the story alert lecture buat apa.. jangan nak menyusahkan badan..ok

Ayie sayang anda ♥♥♥tengah dok mencari bahan BEL..huhu..tak jumpa jenis-jenis letter yang dia ajar..hmmm

Ahad, 20 Mac 2011

CONTEST AKU DAN PINK

Selamat Hari-Hari Kepada Semua Pembaca

Hari ini entry contest lagi..hehe.. xde benda nak share.. so join kontest la..
ok ni kontest dari mieraaziz..nak join sila klik banner atas..dalam kontest ni suruh tunjukkan apa benda yang pink dari life anda..haha.. ayie hanya 3 baju je pink..baju melayu pink..t-shirt kolar pink..dan satu kemeja pink lengan pendek.. yang lain xde pink.. ayie sesaja masuk kontest ni.. nasihat ayie jangan muntah kalau tengok bende yang lelaki pakai pink..

ok sedia untuk tahan muntah

<>
<>
<>
<>
<>
<>
<>
<>
<>
<>
<>
<>
<>
<>
<>
<>
<>
<>
<>
<>
<>
<>
<>
<>
<>
<>
<>
<>
<>
<>
<>
<>
<>
<>
<>
<>
<>
<>
<>
<>

mulai dengan keluarga pink..haha.. ni gambar semasa kahwin abang ayie kedua tahun 2008..

seterusnyaa hari raya pink.. save budget.. baju masa kahwin sama dengan hari raya..hehe


ok next is baju t-shirt kolar.. ayie pergi jenjalan melaka..layan..haha









ok ni zaman ayie kurus kat poli.. sangat la kurus.. rindu nak kurus camni..


ok ni juga t-shirt kolar.. pakai masa kenduri kahwin abang sepupu.. segan juga la pakai depan orang ramai..hehe



haha..yang ni kemeja lengan pendek.. puas ayie cari gambar ni..ni pon masa kat poli 2008



haha.. amacam.. dah terkeluar ke muntah..hehe.. ada sorang kawan ayie rasa geli bila ayie pakai pink...
slogan pink ayie..
"ayie hot bila pink"

Ayie sayang anda ♥♥♥esok dah hari ahad..eh hari ni hujan tak berhenti turun..rahmat tuhan..:)

Sabtu, 19 Mac 2011

Definisi Cinta

Selamat Hari-Hari Kepada Pembaca

Ayie tengok banyak betol orang ajak ayie join contest kat facebook.. ok la ini contest yang pertama ayie join setelah diajak join dari facebook.. jom baca arahan..

1.buat entry ngan tajuk "DEFINISI CINTA" then letak banner nie lam entry korang,, n link ke blog nie k,,

2.definisikan erti cinta dari pandangan anda,,tak kisah laa positif ke negatif ke,,cinta pd Illahi ke,kuarga ke,kekasih ke,kawan2x,,universal kew,,sume boleh,,


3.korang nak buat esei ke cerite ke,,gambar kew,video ke lagu ke,puisi kew,pantun kew,,kisah cinta korang ke putus cinta ke,,suke ati kau laa asalkan dapat sampaikan maksud cinta tu,,


4.follow blog aku,,kenapa??coz senang korang nak tau kot2 ade contest laen n pengumuman pemenang t,,


5.tarikh tutup dye lam bulan 6,,2mggu before aku balik malaysia,,so xtetap lagi laa,,


6.lastly,,tag 3blogger len,,(cam xbese,,hik8),,n make sure they know that they've been tagged,,,k,,

ok la ayie nak buat beberapa ayat yang ayie rasa apakah itu cinta... hehe jangan gelak kuat-kuat tau definisi cinta ayie.. sebab ayie becinta dengan ilahi, rasul dan keluarga je..hehe..lom penah becinta dengan seorang yang bernama wanita..hehe


cinta-cinta-cinta
semua orang ungkapkan cinta..
tapi sejauh mana orang menzahirkan cinta..
hanya dengan ungkapan di mulut sahaja..
cinta sangat universal..
tapi bila cinta antara kekasih..
sangat indah..
sehinggakan lupa tanggungjawab cinta itu sendiri..
tanggungjawab cinta antara agama, keluarga dan tanah air..
tak salah cinta antara kekasih..
tetapi jangan lupa tanggungjawab cinta yang lain..
cinta hendaklah dilakukan secara bersungguh-sungguh..
cinta juga hendaklah dilakukan dengan tulus ikhlas..
barulah nikmat cinta itu akan terputik dan mekar..
seperti bunga ros yang kembang mekar..
cinta bagiku kasih sayang yang sempurna...
selamat bercinta @--'---
hehe ok tu saja ayie nak ngarut pasal cinta.. eh itu definisi cinta ke..layan..hehe.. ok ayie nak tag 3 orang..
Ok.. sesiapa nak join contest ni boleh singgah ke blog suara sumbang..

Ayie sayang anda ♥♥♥ sesiapa nak ajak ayie masuk contest..ayie bole je..hehe

Man Juara Raja Lawak 2011

Selamat Hari-Hari Kepada Pembaca



Ayie nak ucapkan tahniah kepada juara raja lawak 2011 iaitu Man.. wow dapat RM100000 huhu banyak gak tu.. tahniah dari blog header cute..(haha ada org puji)



Hmm semalam parents datang Melaka.. nak bawa jenjalan adik..yela diakan cuti sekolah..tak student la kalau tak jenjalan..hehe.. so abah bawa kami pergi Wonderland Melaka.. ramai orang kali ini.. tapi kenapa ayie rasa macam tak besh lak datang kali ini..maybe pergi kali kedua untuk tahun ni.. tu yang xbesh kot..hehe..walau apa pon semalam besh la..


sekarang ni ayie tengah sengal sengal badan selepas main badminton dan pergi wonderland.. sakit badan tak boleh tahan..huhu.. camne nak training pingpong..hmm..training boling lagi..huhu..kene rehat la jawabnyee..


Ayie sayang anda ♥♥♥ esok ahad..apa plan??

Khamis, 17 Mac 2011

HAPPY BIRTHDAY TO ME!!


Salam kepada semua pembaca :)

Ayie nak wish untuk diri ayie bole?? apa?? tak boleh..lantak la blog ayie..hehe..kerek seh mamat ni..haha.. kerek ni sebab kawan ayie suggest buat blog macam blog yang popular tu blog serius.. ayie ni suka share apa yang ayie rasa nak share je..huhu..dah stop talking about other blog..ayie bukannye blogger tegar sangat..hehe

Korang nak tahu malam nak sambut birthday tu ayie pergi main bowling untuk selection bowling untuk fakulti. Okla dapat nombor tiga tapi tak tahu terpilih ke tak..ayie memang 100% lupa yang esoknyee birthday ayie.. bila balik rumah je..nasib baik semua kawan rumah ayie pergi selection untuk main bola tampar.. haha..kalau semua kat rumah alamat kene baling telur busuk la kat atas peti ais tu.. ayie tak tahu siapa la yang masih simpan telur atas peti ais rumah sewa ni..ayie dapat mesej dari kementerian belia wish birthday ayie..haha..kementerian belia yang 1st wish birthday ayie..ko ado..haha..kat facebook ayie telah invisble tarikh birthday ayie..haha semata-mata tak nak kene baling tepung..hehe..layan..so ayie dapat wish dari twitter je..tu pon ayie wish diri sendiri..haha..ni sebab takut punye pasal..hehe..tak sanggup..esoknyee ayie setting balik visible facebook..tu pon selepas semua geng ayie tak on9 lagi..haha..

Pagi tu dengar ceramah pilihanraya oleh mantan pengerusi SPR.. bosan je..huhu.. lepas kelas research pukul 2.30 ayie and the geng pergi makan cendol kat tepi sungai melaka..berdepan bangunan merah..teringat kat mak terus call..best bila call mak pada hari birthday..tak caya?? tunggu birthday korang terus call dia..maxis bagi percuma kredit ayie tak gunakan pon.. malas nak call sesiapa sebab bateri henpon nak abis..only my mother and father je ayie calling..balik rumah terus tidur.. dapat sms dari pasukan petanque untuk selection.. tapi ayie pergi lambat..dan tak dapat select..sedih gak rasa..huhu.. pukul 8 malam ada selection untuk pingpong.. perghh terel pemain lain yang nak select pingpong..huhu.. ayie maybe simpanan kot untuk pingpong..hishh ni nak training nak selalu smash je ni..huhu..setel selection balik rumah.. study untuk test project management esok..huhu.. nak online tak boleh sebab guna internet explore je..laju sesangat internet explore ni..*tangan atas bahu mata pandang atas*..

okla tu la saja ayie nak kongsi hari birthday ayie 15.03..ayie dah 18 tahun dah..ha?? xcaya??..hehe betul la..tapi kene tambah 5 tahun untuk umur yang sebenar..hehe.. tiada celebration untuk tahun ni.. yela sibok nak main sukan walaupun tak pandai sukan..hehe..



kekadang ayie rasa macam Usop je wish birthday sendiri..hehe..layan :)

Ayie sayang anda ♥♥♥ esok ada test BEL..huhu.kenapa perlu ada kelas pagiiiiiii..

Ahad, 13 Mac 2011

Perlawanan Persahabatan Bersama Atlet OKU Melaka di MIBC, Ayer Keroh

Selamat Hari-Hari Kepada Semua Pembaca



Hujung minggu ni pergi mana?? Apa tidur?? good aktiviti..hehe.. yelaa kata hujung minggu masa ni la kita nak berehat panjang..haha..boleh??..Jangan baca entry ayie sambil air liur meleleh sudah..hehe.. ni dah makan ke belum ni?? jangan dok blogwalking je keje..hehe..


hari ini ayie nak cerita pasal semalam ayie join boling dengan atlet OKU.. OKU bermaksud orang kurang upaya.. diorang ni wakil Melaka..dan ada yang wakil Malaysia.. diorang ni terel main boling.. seorang atlet OKU dapat markah paling tinggi antara peserta yang join..huhu..hebatkan.. ada 3 kategori perlawanan ini..kategori weelchair, kategori standing OKU dan student iaitu perempuan dan lelaki UiTM..

Ayie tak menang apa-apa pon..kalah teruk la..1st game dah ok.. bila dah 2nd dan 3rd game..dah teruk, tak nampak strike langsung..huhu.. tapi enjoy la lawan kat MIBC ni.. tempat international ni.. dapat berkenalan dengan atlet OKU.. sebahagian atlet OKU ayie dah kenal..sebab ayie dulukan pernah jadi sukarelawan sukan Malaysia paralimpik.. dan ada seorang atlet ni boleh kenal lak ayie..haha.. ayie sebenarnyee nak nyuruk.. tetibe hulur tangan..alamak kantoi..hehe



ok inilah peserta yang join main boling semalam.. lecture ayie pon orang OKU gak.. yang belah depan nombor dua belah kiri..dia ni ajar subjek komputer.. garang juga la dia ngajar.. suka menakutkan student dengan final exam..hehe.. tapi dia ok la..baik hati..

ok tu je ayie nak kongsi.. ayie harap kejohanan ni dapat diteruskan lagi..dan lebih banyak lagi program untuk bersama dengan orang OKU..:)

Ayie sayang anda ♥♥♥baru tengok cerita merong mahawangsa.. banyak part yang ayie tak puas hati..tapi supportkan filem Malaysia:)

Jumaat, 11 Mac 2011

Nak Jadi Pengganti Watak Samseng Que Haidar

Selamat Hari-hari kepada Pembaca..

Apa khabar hari ini?? sihat??
Hari ini kelas BEL ayie buat role player..haha banyak kenangan yang dikumpul hari ini.. paling ayie tak lupakan ayie telah berjaya buat olok-olok merokok kat depan lif KBM.. sekali ada lecture lalu..

""EXCUSE ME, kenapa awak merokok dalam KBM""
""eh, saya tak merokok.. ni yang saya pegang bukannyee rokok""
""jangan nak main-main dengan rokok olok-olok awak tu.. nanti pak guard tangkap awak.. baik simpan""

haha bila dengar je semua gelak..haha..malu pon ada gak.. boleh pula lecture tu lalu..huhu..kuat juga lecture tu jerit excuse me die tu..hehe.. ayie kene la berlagak pegang rokok..sebab ayie tak pernah hisap rokok..so kene la berlatih merokok..haha..dalam role player ni..ayie pegang 2 watak.. satu watak ayah dan watak kawan yang bermasalah.. lebih kurang samseng la tu..

gambar kat atas ni semasa ayie berlakon watak kawan bermasalah.. pakai t-shirt je.. tapi kene tahan la.. sejuk sangat dok bangunan KBM ni..huhu.. dan keputusannye memang betul ayie gagap semasa role player tu. boleh pulak lupa skrip..hehe.. nasib baik kawan tolong cover..hehe

dalam group ada 6 orang.. ayie seorang je jejaka dalam group..so memang kene la ayie jadi ayah.. okay ayie nak kongsi gambar semasa ayie jadi ayah.. babak kene tampar oleh emak..haha..lawak je tengok gambo sendiri..







aduh pedih kot kene tampar..haha..korang nak rasa??..hehe.. banyak adegan yang dah dirancang lupa nak buat..huhu.. layan kan je..so camne..?? boleh tak ayie watak samseng macam pelakon Que Haidar..atau jadi watak ayah yang pasang isteri dua seperti Jalaluddin Hassan???..haha.. tu je la ayie nak kongsi role player kelas BEL ni..hehe..(semua gambar di print screen dari video role player tu.. tapi tak nak la upload video sebab ayie berlakon sangat kayu..hehe..opss)

Ayie sayang anda ♥♥♥ aduhh kamera sony ayie dah rosak.. kene hantar repair ni..sekarang guna internet explore sebab google chrome dah macam rosak je..huhu

Rabu, 9 Mac 2011

Ayie menang hadiah giveaway colorclikz..

Selamat Hari-Hari kepada pembaca..

Kabare?? wes mangan?? hehe..
Alhamdulillah ayie dah sihat dari demam..syukur kepada Allah dan terima kasih siapa yang mendoakan ayie..hehe..hari ini kelas macam biasa.. tak la sepenat kelas hari isnin..huhu

Hari ini ayie nak kongsi sikit cerita pasal hadiah dari blog colorclickz giveaway..hehe.. ayie dah dapat semasa balik rumah hujung minggu lepas.. dia hantar guna pos.. alamat daripada

COLORCLICKZ ENTERPRISE
LOT 2641, KG TERSUSUN BATU GAJAH 6,
JLN TG. TUALANG,
BATU GAJAH, PERAK D.RIDZUAN


wow jauh datang ni dari perak..siap pos laju lagi..hehe.. terima kasih daun keladi ayie ucapkan kepada tuan/puan memberi saya giveaway yang cantik ni..hehe..cute sesangat.. buatan tangan ok..lain kali saya join giveaway lagi..hehe.. kalau sesiapa nak tempah cenderahati boleh la singgah ke blog colorclikz ni.. berbaloi-baloi..hehe..

ok sekarang ayie tak tahu nak bagi siapa lagi satu pasangan key-chain ni.. nak bagi awek..masih single lagi.. so korang nak tak??hehe

Ayie sayang anda ♥♥♥ hari rabu petang nak berlatih lakonan bagi kelas BEL..huhu.. ayie ni gagap sikit..layan je la nanti

Ahad, 6 Mac 2011

Kalendar Akademik UiTM sesi 2011-2012

Selamat Hari-Hari Kepada Pembaca

Result STPM dah keluarkan.. tahniah ayie nak ucapkan kepada yang cemerlang, gemilang, terbilang kepada yang sangat excellent result STPM..huhu.. ayie dulu result sangat teruk..serius tak tipu.. tapi alhamdulillah dapat juga sambung degree..hmmm.. ayie tengok status facebook yang sudah tamat belaja..mula la buat perancangan nak sambung belajar kat mana..

Ayie nak kongsi la jadual university ayie yang tersayang..bak kata dr sahol.. UiTM di hatiku..
ok cuba lihat betul2.. korang yang tengah merancang sambung belajar..klas korang bermula pada 12 september yee..jadual ini untuk semua yang mengambil degree sahaja.. jadual diploma lain sikit..huhu..september korang akan masuk.. so berapa bulan korang akan tunggu masuk U??.. 6 bulan untuk menunggu masuk U..perghh lama juga tu..ayie dulu tunggu masuk U pon 3 bulan je..sebenarnyee ayie tak puas hati sikit dengan jadual..kerana ayie semester 5..bila masuk semester depan ayie akan lambat grade..tak seperti senior yang lepas2 yang bulan 12 dah setel exam..huhu..ini dah masuk january baru setel.. koordianator atau penasihat kami pon senyum je dengan jadual kitorang ni..huhu..semoga batch ayie bersabar untuk grade ye :)

ok untuk kemasukkan march..kalau dulu kemasukkan bulan disember.. so sesiapa yang sangkut dan nak cuba panggilan kedua UiTM ni harap sabar sikit yee.. tapi kalau lihat jadual ni..masa semester ni sangat panjang.. antara bulan mac dengan bulan july..huhu..lepas tu student baru akan masuk 10 september 2012

so dah tahu jadual harap korang boleh buat perancangan supaya masa cuti ni marilah mencari duit untuk dapat membantu korang semasa pendaftaran nanti.. yelaa duit untuk tambang ke university pon kene cari jugakkan..hehe.. ok selamat sambung belajar and selamat datang ke "Dunia Baru"


ayie sebenarnyee tak berapa nak sihat sekarang ni..huhu..seharian makan panadol..sampai mengantuk..panadol 650 sangat kuat rasa nak tidur..masuk kelas lecture je nak tidur..huhu..

rambut baru ayie.. amacam macam budak nak ambik PMR kan??hehe

Ayie sayang anda ♥♥♥ questionare dah siap..hanya copy and paste je..leh jumpa en.hamed esok =)

Kereta masuk hotel satu malam

Selamat Hari-Hari kepada semua pembaca..

Ayie nak share sikit pasal kereta ayie ni.. Khamis lepas ayie dah buat appoinment nak hantar service kereta kol 11 pagi.. memandangkan ayie tak ada kelas pagi khamis..so memang sepatutnyee la hantar.. dan memang bangun pukul sepuluh la masa tu.. tgok2 jam dah pukul 10.45..huhu sudah lewat ni.. dan siap-siap..dah lewat kol 11.30 pagi.. turun je tangga rumah.. start enjin terus je ke pusat servis kereta perodua kat jalan bachang melaka.. sampai kat cashier tu..tanya leh buat service tak..dengan dukacitanyee dia beritahu dah lewat nak buat service sebab mekanik rehat kol 12.30 hingga 1.30.. dia suruh datang pukul 2..hmm ok la.. balik dulu rumah sewa.. dan besiap kol 1.30 hantar kereta tu..kawan ayie tolong teman sekali..

dah bagi kunci tanya pejabat tutup pukul berapa.. cashier tu cakap paling lewat tutup 5.45.. adoi 5.45 lom abes klas lagi..camno ni.. ok la cadang simpan dulu la kereta kat service center ni.. bila da sampai kampus..ada kawan yang ayie janji nak tumpang kereta tanya.. leh tumpang tak..huhu..ayie lupa lak kawan ayie nak tumpang hantar ke melaka sentral..rasa bersalah plak..huhu.. dengan ayat manis ayie cakap.. kalau sempat esok ambik kereta 10.30 korang leh tumpang.. tiket diorang nak pergi pahang pukul 11.00 pagi..


dan pada hari jumaat paginyee..lepas kelas project management kawan ayie tolong hantar ke service center.. alhamdulillah semua setel.. bayar rm128.05.. seronok ehh kete dapat dok hotel satu malam..huhu..pasal kawan ayie tu maybe die pergi tumpang orang lain kot..huhu.. sorry ye geng..hmm

minggu ni ayie balik lagi..hehe..dapat la melayan anak buah yang comel ni.. jom layan gambar jap.. ayie muka baru pas mandi..huhu

die buat muka kerut kat camera..tapi cute sangat..hehe

haha layan biskut mayat rupenyee..hehe

haha dia buat muka kerut sangat comel..hehe
habis semua jari masuk dalam mulut..huhu

haha hancur biskut mayat tu..hehe

eh apsal muke ayie macam over.. tapi syifa suka buat muka kerut..hehe.. agaknyee pelik dengan pak uda ambik gambar..hehe

target ayie nak balik rumah kali ni nak berlatih pingpong dengan adik serta nak latih mengurangkan masuk longkang game boling..hehe.. nak try wakil fakulti.. tapi rasa macam tak boleh je..huhu.. cayok2 ayie..


Ayie sayang anda ♥♥♥ ayie dilanda selsema..huhu.. doakan ayie cepat sembuh..

Khamis, 3 Mac 2011

Segmen: Di Sebalik Blog


Selamat Hari-Hari kepada semua pembaca

Entry kali ini ayie nak buat entry pasal segmen:di sebalik blog yang dianjurkan oleh Ben Ashaari..abang badan ketak..hehe

ok gambar atas ni antara terlatest gambar yang ayie posing..hehe

Arahan yang di beri segmen ni adalah:

1. Ceritakan latar belakang anda secara ringkas

ok nama sebenar saya Mohd Fikri Bin Mohd Ali..umur 22tahun 11 bulan tapi selalu perasan umur 17 tahun..hehe.saya berasal dari negeri sembilan.. sekarang belajar dekat UiTM Bandar Melaka..ambik course Sains Pentadbiran..seorang yang senyap..tapi bila dah syok mula bercakap sampai tak berhenti..huhu..hobi online..suka jadi penonton sukan.. tapi selalu kat rumah main ping-pong je..hehe..still single and available..ok da la cukup le..hehe

2. Jumlah Follower sekarang ini

jumlah sekarang hanya 206 followwer je

3. Jika anda tak punya blog , apakah yang akan anda lakukan di dunia maya ini ?

maybe facebooker sepenuh masa..haha

4. Ceritakan kepentingan blog kepada anda

blog ni sangat penting bagi saya sebab semua link saya minat dah letak kat blog..haha.. tengok la kat tepi tu..banyak letak link..tapi ada link yang terpaksa diremove sbb blog ni terlampau panjang..blog ni hanya nak kongsi apa yang ayie rasa nak kongsi..


5. Blog feveret yang wajib singgah hari hari .. Kenapa dan mengapa ?

dulu blog yang selalu pergi adalah blog solly solihah..my terangkat kakak..haha..tapi sekarang macam dah senyap blog dia..sekarang selalu ikut ben ashaari, budak sebelah pintu, dan semuanyee la..semua ayie singgah blog korang..

Ayie sayang anda ♥♥♥ perhh berejam dok dpn laptop..ok nak siapkan questionare la kejap..hehe

Give away 3 sponsor

Selamat Hari-Hari kepada semua pembaca

Hari ini ayie nak buat entry pasal giveaway 3 sponsor yang encik eqbal anjurkan..nak tahu klik sini.. ayie sangat tertarik dengan hadiah yang diberi.. nak tahu hadiah dia..teruskan membaca..

HADIAH UTAMA

Acrylic Painting 13' x 18' with frame (enjoylukis.blogspot.com) + Wang Tunai RM33 (eqbalzack.com)

perghh cantikkan lukisan atas ni..kalau letak kat bilik air lawa ni..layan je..hehe..lepas tu dapat wang tunai rm33..boleh tengok wayang 3 kali ni..heherugi woo tak dapat hadiah pertama ni..hehe


KEDUA

Homemade Chocolates with box (mummy-who-bakes.blogspot.com) + Wang Tunai RM23 (eqbalzack.com)

tempat kedua dapat coklat..perghh korangkan dah pernah baca entry ayie sebelum ni..ayie suka sangat dengan coklat..sampai coklat kakak ipar habis ayie makan..hehe..dapat wang tunai lagi..hehe

KETIGA

Homemade Chocolates with box (mummy-who-bakes.blogspot.com) + Wang Tunai RM13 (eqbalzack.com)

tempat ketiga pon dapat coklat..memang berbaloi siapa yang penggemar coklat..dapat coklat free sapa tak nak..hehe..wang tunai pon leh tahan menarik..rm13..lepas nak tengok wayang dan topup rm3..hehe

SAGUHATI:

3 BAUCER daripada enjoylukis.blogspot.com bernilai RM10

3 BAUCER daripada mummy-who-bakes.blogspot.com bernilai RM10

3 TOP UP (maxis/celcom/digi) daripada eqbalzack.com bernilai RM10 setiap satu

hadiah saguhati pon leh tahan hebatnyee.. baucer barangan enjoy lukis dan baucer dari mummy-who-bakes.. lepas tu dapat duit top up lagi..hehe..ayie nak la duit top up..dapat beli hot tiket..hehe

dan ayie nak tagged satu rakan..iaitu rakan ayie kat uitm yang tengah hangat nak bermain blog..hehe

Wan Bibi Shakilah

so sesiapa nak join meh singgah giveaway blog en.eqbal ni.. tarikh tutup 11 March 2011

Ayie sayang anda ♥♥♥ kereta telah berehat di hotel.. esok saya ambik yee sayang..:)


Rabu, 2 Mac 2011

Bercanda di Pasiran Pantai

Salam Hari-Hari kepada pembaca

Semalam kawan ayie ajak lepak kat pantai Alai Melaka.. waa pantai Alai..macam best je kan..huhu.. lepas kelas 2.30 pergi pantai Alai (sebelum jumpa umbai Melaka).. tapi sebelum tu singgah kedai cermin mata kat Tesco jap..cermin mata ayie patah la..adoii.. nasib baik xkene charge repair..hehe.. dah singgah tesco pergi jemput sorang lagi kawan kelas a.k.a awek kawan ayie lagi sorang..

So berempat la pergi setelah 3 lagi kawan serumah tak nak join pergi sana..huhu.. bila tiba kawasan Alai tu.. ada simpang pergi sekolah henry gurney.. waa 1st time tengok sekolah henry gurney.. pagar dia tinggi-tinggi..dah macam penjara da..hehe.. so terus je lepas dari sekolah tu dah jumpa pantai disebalik restoran.. so parking la kat situ.. dan jalan-jalan sikit..dah jumpa pantai yang sangat cantik view dia..hehe.. kawasan ni tak boleh mandi..dan tak banyak orang..tapi kawasan ini dekat dengan quaters warden sekolah henry gurney


nice je tempat ni..boleh nampak pulau besar..satu-satu pulau komersial kat Melaka ni..hmm yeke??hehe..ok la tu je nak kongsi..layan video bawah ni..senyum selalu =)

video

Ayie sayang anda ♥♥♥ esok nak servis kereta..duit duit..huhu
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...