nuffnang

Khamis, 28 Oktober 2010

MAGIKA is WONDERFUL

Magika.. sapa dah tonton magika??..ayie belum lagi..hehe.. Ayie nak ucap tahniah kat filem ni sebab berjaya menang anugerah Festival Filem Malaysia.. majlis ni ayie tengok kat tv1..hehe.. pengarahnyee Eddry Abdul Halim and tentunyee penerbitnyee KRU production.. cerita ni mengisahkan adik-beradik yang sesat kat dunia fantasi.. Malaysian must tonton ini filem..sebab ini cerita rakyat Malaysia..





















Rabu, 27 Oktober 2010

Exam datang lagi!!!


Exam dah bermula huhu.. tapi malas nak baca.. camne nak dapat DL klu malas..huhu.. pembaca semua doakan ayie dapat jawab soalan exam final dengan jaya yee..:]

ni jadual periksa ayie

ethics-25/10/2010
quality management- 1/11/2010
csc- 6/11/2010
makroeconomic- 8/11/2010
human resource - 11/11/2010
e-government - 14/11/2010




Ayie sayang anda ♥♥♥ethics dah setel..skang tengah siapkan assignment ekonomi..lecture bg can nak buat..dan kene buat kuiz pergi kat alor gajah pula..huhu..doakan ayie berjaya buat kuiz tu..aminnn

Selasa, 26 Oktober 2010

Thousand of Roses

Pada 3/10/2010 ayie join dinner fakulti kay hotel Renassaion Melaka (betul ke x eja tu).. Makan kat sana ok la besh..huhu.. malas nak borak lagi sebab dah lama kot cite ni..huhu..layan je la gamba ni..















Ayie sayang anda ♥♥♥


Selasa, 19 Oktober 2010

Lawatan Kelas ke WWF, MAMPU, dan EPU

Pada 30.9.2010 ayie dan kawan kelas pergi lawatan sambil belajar.. kitorang pergi World Wild Federation (WWF) kat Petaling Jaya.. dan dua tempat kat Putrajaya iaitu Unit Pemodenan Tadbiran dan Perancangan Pengurusan (MAMPU) dan Unit Perancang Ekonomi (EPU)..

ok la pergi sana.. WWF tu xde dalam tentatif tapi kene ganti ngan tempat polisi..uhuhu.. walau ape pon enjoy kat WWF.. sebab ayie berjaya mendapat cenderhati dari WWF..hehe kene bangga bende ni.. bayak cerita pasal tiger..projek diorang nak gandakan tiger di Malaysia ni.. thats nice..:).. tapi sebelum pergi WWF tu..bas sesat..huhu.. entah mana pusing2 kat tempat kilang..

Next pergi Putrajaya iaitu MAMPU dan EPU.. MAMPU adalah tempat geng e-governmnet.. sangat berguna pada student ambil e-government.. tapi diorang bagi penerangan sangat cepat huhu.. tak puas nak dengar..lepas tu pergi EPU..katanya geng polisi ambil pasal ekonomi ni..so geng e-gov macam nak dengar dan taknak je..hehe..mengantuknyee yela dah pukul 5.. lepas tu MAMPU kata nak sediakan makan tengah hari..tapi xde pon..huhu..yang beshnyee tak boleh ambil gambar kat kawasan ni.. sampai mak guard tu kejar la kami..hehe

Balik singgah kejap kat Masjid Putrajaya solat Maghrib..and makan malam kat RnR seremban..huhu..melantak makan nogori la ayie..hehe..ok tu jela cerita lawan ke WWF, MAMPU dan EPU.. so macam biasa layan gambar bawah ni:)



perjalanan ke Petaling Jaya


WWF


WWF


MAMPU


MAMPU

MAMPU


EPU


EPU


EPU

SEKITAR KAWASAN MAMPU DAN EPU


PUTRAJAYA


PUTRAJAYA


Ayie sayang anda ♥♥♥

Isnin, 18 Oktober 2010

Jalan-Jalan Pahang

Pada 26.9.2010 ayie and kawan ayie pergi Pahang.. Pergi Pahang sebab kawan ayie kakak dia tunang.. so dia mintak temankan.. Memandangkan ayie ada kereta so kongsi la kereta pinjam tu..huhu.. Pergi Pahang kat kuala atok, raub..huhu jauh sungguh perjalanan.. kl bentong baru jumpa raub..huhu.. sangat kampung raub ni..hehe..jangan marah pembaca raub..

Habis je kenduri tu.. kawan ayie bawak destinasi pertama jenjalan.. Jeram Besu..huhu.. jeram ni tak boleh mandi.. air die keruh dan sangat laju..huhu.. jeram ni sesuai kalau buat bot permainan lasak tu.. apa ntah panggil..hehe.. dah pergi jeram besu kitorang pergi Lata Jarum.. sangat besh tempat ni.. tengok orang terjun dari tempat tinggi ke bawah.. dalam kurang 80 meter kot tinggi tu..huhu..berani je boleh terjun..sebelum keluar kat jeram tu dapat la tahu rumah mona fendi tu..huhu..jalan dia dah tutup tapi maybe dalam tu ada lagi rumah bomoh mona fendi.. lepas tu pergi air terjun Chamang, Bentong.. pergh 1st time depan mata tengok air terjun yang sangat ganas..air yang sangat laju dengan batu yg sangat menggerunkan.. tempat die kecil..tapi ada jambatan gantung..besh la sangat.. rugi korang xpegi sini kalau singgah bentong..huhu

Sebelum balik singgah genting higland kejap.. pergh memalam pergi genting..huhu.. naik kereta pergi genting agak semput sikit kereta..kalau naik kereta honda ke hape besh la naik gunung tu..huhu.... jenjalan sana ambil gambar..besh la pemandanagn genting highland kalau pergi malam..sejuk..huhuu..dah habish bergambar kat genting makan kat rnr..makan apa yang kenduri tengahari makan..huhu..kenyang dengan hanya makan nasi impit dengan kuah serta lauk ayam merah ngan pajeri..terangkat..huhu.. okla cerita jenjalan pahang.. layan jela gamba kat bawah ni..hehe:)



























video video
1)jeram besu
2)air terjun machang
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...